Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu o delegaţie a Nuclear Energy Agency. România intră pe harta producătorilor importanți de energie nucleară

0
221

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu delegația Nuclear Energy Agency (NEA) despre aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și despre inițiativa regională privind dezvoltarea în domeniul nuclear.

„Am discutat astăzi cu delegația Nuclear Energy Agency (NEA) despre aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și despre inițiativa regională privind dezvoltarea în domeniul nuclear.
România pune accent pe dezvoltarea capacității de producere a energiei nucleare, prin proiecte substanțiale de investiții.

Decizia luată la nivel european de a accepta energia nucleară ca fiind energie de tranziție către economia curată ne încurajează să sprijinim investițiile în noile capabilități care includ atât noi reactoare, cât și utilizarea tehnologiei SMR. Sunt proiecte care vor contribui la întărirea profilului țării noastre din perspectiva producției de energie și de atingere a independenței energetice, în acord cu viziunea europeană de protejare a mediului și reducere a emisiilor de dioxid de carbon.
Este nevoie să continuăm pregătirea angajaților din acest domeniu și dezvoltarea rețelei de producere și transport a energiei.

Am apreciat sprijinul oferit de directorul general al NEA, William D. Magwood al IV-lea pentru creșterea capabilităților de a produce energie nucleară și pentru a sprijini procesul de aderare a României la OCDE,” a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here