Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Conferinţa Internaţională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, detalii despre o nouă contribuţie de asistenţă umanitară

0
135

Premierul Nicolae Ciucă a participat joi, în format online, la Conferinţa Internaţională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, de la Varşovia. În context, şeful Executivului a reiterat sprijinul multidimensional al României pentru Ucraina, sprijin politico-diplomatic, asistenţă umanitară şi pentru refugiaţi, sprijin economic şi a prezentat o nouă contribuţie de asistenţă umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.

Premierul Nicolae Ciucă a arătat că România este pregătită să participe în procesul de reconstrucţie al Ucrainei şi a reiterat susţinerea pentru perspectiva europeană a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, arată comunicatul de presă al Guvernului.
Evenimentul la nivel înalt a fost organizat în comun de prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, şi prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, în parteneriat cu preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu scopul de a mobiliza contribuţii ale donatorilor pentru a susţine răspunsul umanitar al Naţiunilor Unite în Ucraina.

În context, Premierul României a reiterat sprijinul multidimensional al României pentru Ucraina, sprijin politico-diplomatic, asistență umanitară și pentru refugiați, sprijin economic.
Cu acest prilej a prezentat o nouă contribuție de asistență umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.
Premierul Ciucă a arătat că România este pregătită să participe în procesul de reconstrucție a Ucrainei și a reiterat susținerea pentru perspectiva europeană a Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei.
Evenimentul la nivel înalt a fost organizat în comun de prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, și prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, în parteneriat cu președintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu scopul de a mobiliza contribuții ale donatorilor pentru a susține răspunsul umanitar al Națiunilor Unite în Ucraina.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here