Premierul Nicolae Ciucă a vizitat astăzi societatea Green Group, din județul Buzău, care activează pe piața reciclării deșeurilor.

0
123

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat astăzi societatea Green Group, din județul Buzău, care activează pe piața reciclării deșeurilor.

Cu acest prilej, premierul a dorit să afle de la cei direct implicaţi în gestionarea deşeurilor care sunt problemele cu care se confruntă piaţa şi ce măsuri pot fi luate la nivelul Guvernului pentru a îmbunătăţi activitatea acestui sector, atât de important, din perspectiva protejării mediului și a stimulării economiei circulare.

”Guvernul are în atenție permanent protecția mediului, printr-o abordare integrată și prin măsuri adecvate pentru creșterea calității aerului, managementul corect al deșeurilor și închiderea depozitelor neconforme, precum și producerea energiei din surse curate, nepoluante”, a afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Investițiile pentru un mediu mai curat și educația tinerilor pentru susținerea eforturilor de tranziție ecologică și de protecția mediului sunt, de asemenea, în atenția Guvernului, a adăugat premierul.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a menționat că Guvernul României este angajat în implementarea legislației europene de mediu, promovarea principiilor economiei circulare, în perspectiva implementării Pactului verde european, pachet de inițiative în materie de politici, care urmărește să plaseze UE pe calea către o tranziție verde.

Reprezentanții Societății GreenGroup au prezentat planurile de dezvoltare ale societății, menționând că în următorii trei ani au în vedere triplarea activității în România și în regiune, prin deschiderea unor noi fabrici de reciclare. În prezent, grupul de reciclare se situează pe primul loc în Europa în privința reciclării PET-urilor, cu o capacitate totală de procesare de 150.000 de tone PET/an. Totodată, este cel mai mare producător european de fibre sintetice din PET reciclat, producând anual peste 80.000 tone. Fibrele sintetice poliesterice au multiple aplicații in industrii precum auto, textilă și a produselor de igienă.

Prim-ministrul a apreciat rolul acestei companii în susținerea economiei circulare și a valorificării deșeurilor, având în vedere că reciclarea acestora are două avantaje: protejarea mediului și obținerea de materii prime din reciclat pentru producție industrială. „Este un model de bune practici pe care Guvernul îl încurajează”, a afirmat premierul.

Prim-ministrul a vizitat capabilitățile grupului, având în vedere că societatea Green Group are o contribuție importantă și în recuperarea materialelor provenite din deșeuri și la atingerea țintelor de reciclare ale României atât pentru deșeurile din plastic (PET), deșeuri de ambalaje de sticlă, cât și pentru Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

Green Group este cel mai mare grup integrat de reciclare a deșeurilor din Europa de Est, contribuind la accelerarea soluțiilor de economie circulară în regiune. Grupul cumulează investiții în industria verde în valoare de peste 200 de milioane EUR, având o capacitate instalată de reciclare și producție de peste 460.000 tone anual.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here