Premierul Nicolae Ciucă a vizitat standul AROBS – Newcar4future, un nou concept de mașină electrică

0
260

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat, vineri, în cadrul unei deplasări la Cluj, standul AROBS – Newcar4future, un nou concept de mașină electrică, în cadrul Innowave Summit 2022.

Testarea maşinii este programată în zona Grand Hotel Italia, dar nu pe drumuri publice, pentru că, încă, mașina nu are aprobarea RAR pentru a circula pe drumurile publice.

Mașina are caroserie din fibră de carbon și, cum au arătat ultimele teste, o autonomie de 350 de km la o încărcare. Viteza maximă pe care o poate atinge este de peste 140 de km pe oră.

Proiectul inovativ are motoare puse în cele două roți din spate, ceea ce este un experiment. Bateriile sunt produse de un partener al Rombat. Este un concept car, prima mașină electrică made in Cluj, made in România spun cei de la AROBS.

Maşina aşteaptă aprobarea RAR pentru omologare, iar în perioada următoare urmează finalizara interiorului mașinii.


„Am văzut astăzi, la Cluj-Napoca, o mașină a viitorului, E-car Concept. Acest prototip de mașină electrică este rezultatul ingeniozității, talentului, spiritului novator și cercetării la nivel înalt ale echipei Newcar4future si specialiștilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
Susținerea dezvoltării accelerate a tehnologiei pentru transport nepoluant și proiectele de protecție a mediului sunt prioritare pentru Guvernul pe care îl conduc și reprezintă una din responsabilitățile față de generația viitoare.

Este nevoie să continuăm proiectele care încurajează achiziționarea de mașini electrice, inclusiv prin programe guvernamentale, iar faptul că acestea câștigă teren de la an la an este un bun semnal.
Utilizarea fondurilor din Planul Național de Dezvoltare și Reziliență pentru energie curată, eficiență energetică, transport fără poluare și un mediu mai curat este șansa ca viitorul României să fie verde!” a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here