Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Uzina Dacia Mioveni

0
271

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Uzina Dacia Mioveni și a purtat discuții cu managementul companiei despre importanța sectorului auto pentru economia românească și despre viitorul acestei industrii.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va continua să susțină industria auto pentru a-și continua rolul de catalizator al economiei naționale.

„Am vizitat astăzi Uzina Dacia Mioveni și am discutat cu managementul companiei despre importanța sectorului auto pentru economia românească și viitorul acestei industrii.
M-am bucurat să constatat că la Uzinele Dacia sunt proiecte noi, există perspectivă în tot ceea ce înseamnă desfășurarea activității pe următorii 10 ani și dincolo de acest termen, iar acest lucru ne face să privim cu optimism spre viitor.
Faptul că la Mioveni se produce o mașină în mai puțin de un minut și că pe linia pe care am vizitat-o au fost realizate peste 3 milioane de motoare din 2014 până în prezent, sunt confirmări ale competitivității acestei uzine cu tradiție în România.

Pe platformă lucrează 15.000 de oameni angajați direct și există, de asemenea, o colaborare prin care se asigură locuri de muncă pentru alte 150.000 de persoane. Prin urmare, și contribuția în plan social este remarcabilă.
Dacia are forța de a menține vie capacitatea industriei românești de a traversa crizele acestei perioade, dar și de a se transforma din mers, venind în întâmpinarea standardelor așteptate de clienți. Noile tehnologii, transformarea digitală, respectul față de mediu proiectează viitorul fabricilor care au produs deja peste 8 milioane de mașini în rândul marilor branduri de succes la nivel european.
Dacia este dovada că inovarea, viziunea, tenacitatea și managementul performant înseamnă succes garantat! Uzina și-a propus ca, începând cu 2030, să aibă emisie de carbon zero, ceea ce este, de asemenea, foarte important, iar anul viitor urmează să intre pe linia de producție și un nou automobil hibrid, planuri ce se înscriu în atingerea obiectivelor noastre pentru un mediu mai curat.

În programul de guvernare am menținut și anul acesta Programul Rabla şi vom continua ca și în anul viitor să avem asumat acest program. Trebuie să avem în vedere- chiar a fost o discuție în acest sens – atât creșterea valorii financiare a programului, cât și a sumei de compensare, având în vedere rata inflației.
Mulțumesc echipei de conducere a platformei Dacia Pitești și tuturor celor care își desfășoară activitatea în această uzină cu tradiție și cu o istorie de 54 de ani.
Perioada pe care o traversăm întărește dorința guvernului de a sprijini mediul de afaceri, industria noastră, alături de care susținem economia și consolidăm locurile de muncă ale românilor.

Avem deja o serie întreagă de programe în derulare pentru sprijinul IMM-urilor, dar trebuie să ne asigurăm că acordăm atenția cuvenită și producătorilor industriali de anvergură. Este responsabilitatea noastră, a guvernului, să menținem această linie de dialog permanent și să găsim soluții împreună pentru a oferi garanția că ştim să ne folosim resursele și oportunitățile pe care țara noastră le are și, în egală măsură, ne îngrijim ca oamenii ai aibă siguranța locurilor de muncă.”,a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here