Premierul Nicolae Ciucă anunță investiții în infrastructura feroviară din Portul Constanța

0
126

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi, în ședința de Guvern, alocarea a 200 de milioane de lei pentru infrastructura feroviară din Portul Constanța.

„Am identificat banii necesari și astfel prin Hotărârea de astăzi vom aloca 200 de mil. de lei pentru a putea să operaționalizăm ceea ce ani buni de zile a fost blocat de vagoanele care au zăcut efectiv pe liniile din interiorul infrastructurii feroviare din Portul Constanța și prin această măsură vom putea să mărim capacitatea tuturor activităților de transport din port”, a anunțat Premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, Guvernul urmează să adopte, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea muncii în domeniul maritim.

Conform notei de fundamentare, prin proiectul de OUG se propune instituirea cadrului legislativ prin care se garantează a fi acordate navigatorilor cele şase ramuri de protecţie socială: îngrijirile medicale, indemnizaţiile de boală, indemnizaţiile pentru şomaj, indemnizaţiile pentru pensie, indemnizaţiile în caz de accidente de muncă sau boală profesională, indemnizaţiile familiale.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here