Premierul Nicolae Ciucă: Aprobăm legea prin care asigurăm finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova

0
290

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi aprobată legea prin care este asigurată finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. La rândul său, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat ca procedura de achiziţie publică pentru alegerea proiectantului să fie finalizată în această toamnă, astfel încât să nu existe decalaje mari între acest spital şi cele regionale de la Cluj şi Iaşi.

Proiectul constă în construirea unui nou Spital Regional de Urgenţă în Craiova, cu 807 de paturi. Spitalul va deveni un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea de Sud-Vest, ce va trata pacienţii critici şi cazurile ce necesită tehnologie şi expertiză de nivel înalt. Noul spital va înlocui şi va prelua paturile existente în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi va fi organizat în şapte grupuri de specialităţi medicale strâns relaţionate.

“Facem progrese și în ceea ce privește realizarea celor trei spitale regionale la Craiova, Iași și Cluj.
Proiectarea lor deja a început, ministrul sănătății urmărește cu prioritate derularea acestor proiecte ce reprezintă obiective în programul nostru de guvernare.
Am aprobat astăzi proiectul de lege prin care asigurăm finanțare Spitalului Regional de Urgență Craiova, o investiție ce va îmbunătăți serviciile medicale oferite cetățenilor.
Valoarea estimată a proiectului este de peste 600 de milioane de euro, iar mai mult de jumătate din sumă, respectiv 368 de milioane de euro, va fi asigurată de Banca Europeană de Investiții.
Este foarte important să putem folosi toate instrumentele financiare pe care le avem la dispoziție (PNRR, cadrul financiar multianual 2021-2027) și să prioritizăm toate obiectivele, astfel încât să putem să consolidăm serviciul de sănătate publică.”, a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here