Premierul Nicolae Ciucă: Asigur populația că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește recoltele de grâu, porumb și floarea-soarelui

0
185

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, despre efectele secetei asupra culturilor, că avem suficient grâu pentru consum propriu şi pentru a exporta, iar în ceea ce priveşte culturile de porumb şi floarea soarelui, nu există motive de îngrijorare, pentru că există cantităţi suficiente astfel încât să putem avea asigurată hrana.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, despre situaţia generată de secetă, că în prezent se recoltează culturile şi analiza pe care o are Guvernul arată, din cifrele primite, că există grâu suficient.

„Este în sarcina oricărui Guvern să asigure cetățenilor hrana necesară, energia și căldura, pe timp de iarnă, și asta este ceea ce facem în momentul de faţă.
Asigur populația că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește recoltele de grâu, porumb și floarea-soarelui pentru că există cantitățile necesare pentru a avea asigurată hrana. Din analizele privind situația din agricultură și efectele secetei rezultă foarte clar că avem suficient grâu pentru consum propriu, însămânţat și pentru export.

De asemenea, preocuparea noastră este să asigurăm resursele necesare de gaz și de cărbune, pentru a avea energie la iarnă.
În privința stocurilor de gaze pentru iarna viitoare, procesul de depozitare are o evoluție zilnică foarte consistentă și încurajatoare. Conform datelor la zi, ieri am depășit 1,6 mld. metri cubi în depozitare și suntem peste procentele asumate, având în vedere că la sfârșitul săptămânii trecute aveam 200 de milioane de metri cubi peste ceea ce aveam în depozite în perioada similară a anului trecut.

Am avut un grup de lucru cu toate instituţiile din domeniul exploatării şi depozitării gazelor. În momentul de faţă, nu există niciun fel de temere ca România să nu aibă gazul necesar pentru iarna 2022-2023.”, a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here