Premierul Nicolae Ciucă: Astăzi, de Ziua Ambulanţei din România, i-am felicitat şi le-am strâns mâna salvatorilor din SJA Alba, Staţia Cîmpeni

0
295

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, că de Ziua Ambulanţei din România, i-a felicitat şi le-a strâns mâna salvatorilor din Serviciul judeţean de Ambulanţă Alba, Staţia Cîmpeni.

“Îi sărbătorim astăzi pe salvatorii de vieți din cadrul serviciilor de ambulanță, cu gândul la activitatea lor pe cât de complexă, pe atât de importantă.
Pe lângă profesionalism, aceasta implică dăruire, capacitate de reacție rapidă, empatie și curaj. Indiferent că este vorba despre echipajele din teren sau despre celelalte categorii de personal din cadrul Ambulanței care gestionează derularea misiunilor de salvare, munca lor se măsoară în milioane de vieți salvate, de multe ori în situații când șansele pot să pară inexistente.

Perioada de pandemie a pus o presiune suplimentară asupra profesioniștilor din asistența medicală de urgență prespitalicească, care și-au făcut datoria cu aceeași responsabilitate. Îi vedem și acum solicitați intens la cazuri de urgență provocate de temperaturile caniculare, accidente sau oameni cu probleme grave de sănătate care au nevoie urgentă de asistență medicală.

Ajuns la 116 ani de existență, serviciul public de ambulanță funcționează după același principiu pe baza căruia a fost creat la inițiativa profesorului dr. Nicolae Minovici: ”Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor”. Dedicarea dumneavoastră pentru tratarea fiecărui pacient rămâne o constantă. Alături de întreaga societate românească, ați fost parte la solidaritatea extraordinară față de cetățenii ucraineni refugiați în România, acordându-le îngrijire celor care au avut nevoie.

Misiunea de a salva vieți este o luptă continuă, adeseori nedreaptă, cu timpul și resursele. Acțiunile și demersurile guvernamentale în domeniul sănătății urmăresc să asigure tuturor cetățenilor servicii medicale de cât mai bună calitate, să crească capacitatea sistemului, să pregătească proiecte pentru spitale noi sau renovate, dotate cu echipamente performante.

Cu toții ne dorim investiții substanțiale și pentru aceasta vom integra resursele bugetului național cu cele europene. Așa cum ne-am angajat prin Programul de Guvernare, vom majora de la an la an finanțarea publică a sectorului de sănătate cu cel puțin 0,5% din PIB, pentru a ne apropia de media europeană. Înseamnă o îmbunătățire constantă, având în vedere că PIB-ul României este în continuă creștere.”, a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a mers azi in judetul Alba unde s-a intalnit si cu salvatorii din Serviciul judeţean de Ambulanţă Alba, Staţia Cîmpeni.

“Astăzi, de Ziua Ambulanței din România, i-am felicitat și le-am strâns mâna salvatorilor din Serviciul județean de Ambulanță Alba, Stația Cîmpeni. Lor și tuturor echipelor din țară care gestionează misiuni de salvare, le mulțumesc pentru efortul de a salva vieți, pentru dăruire și empatie!
Am dorit să aflu care sunt așteptările lor și de ce au nevoie pentru a-i ajuta pe oamenii în suferință. Știm cu toții că este nevoie de o mai bună finanțare a sistemului medical, de spitale și echipamente performante, de servicii de cât mai bună calitate. Ne respectăm angajamentul de a crește an de an finanțarea de la bugetul de stat a sistemului sanitar, pentru a ne apropia de media europeană, și de a accesa finanțările europene. Sunt îmbunătățiri așteptate de mulți ani de cetățenii români și de întreg sistemul medical.
Recunoștință și mulțumiri, salvatorilor!”, a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here