Premierul Nicolae Ciucă: In 2022, investiţiile nete în economie au fost de 150,1 miliarde lei, în creştere cu 8,5% faţă de anul precedent

0
225

Premierul Nicolae Ciucă transmite, vineri, că investitorii demonstrează încredere în economia românească, astfel că în 2022, investiţiile nete în economie au fost de 150,1 miliarde lei, în creştere cu 8,5% faţă de anul precedent, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

„Investitorii demonstrează încredere în economia românească: în 2022, investițiile nete în economie au fost de 150,1 miliarde lei, în creștere cu 8,5% față de anul precedent, potrivit Institutului Național de Statistică.

Aceste investiții în dezvoltare vor conserva locurile de muncă ale românilor și vor genera altele noi, iar pe termen lung vor contribui la o creștere generalizată a veniturilor.
Investițiile nete demonstrează impactul pozitiv pe care l-au avut în economia reală măsurile pe care le-am luat.

Alte valori care arată succesul economiei românești în perioada acestei guvernări sunt: creșterea PIB de 4,8% în 2022, investițiile străine directe de 11,3 miliarde euro, absorbția fondurilor europene de 73% și exporturile de 85 miliarde euro.”, arată Premierul Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here