Premierul Nicolae Ciucă : La plafonarea prețurilor la energie să se țină cont de consumul curent, nu de cel din 2021

0
188

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul susține modificarea legislației plafonării prețurilor la energie în așa fel încât, la încadrarea în limitele de consum care dau dreptul la diferitele plafoane prevăzute de normele în vigoare, să se țină cont de consumul curent și nu de cel de anul trecut, cum se face în prezent.

“Am continuat analizele în guvern pentru a veni cu cele mai potrivite soluții de completare a pachetului de măsuri în domeniul energiei, destinate protejării cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor.
Soluția pe care o susținem este ca raportarea pentru calculul facturilor la energie și pentru aplicarea măsurilor de sprijin să se facă la consumul curent, și nu la o perioadă anterioară. O astfel de soluție este în avantajul cetățenilor. Iar responsabilitatea noastră este să găsim calea cea mai simplă și eficientă pentru români, dar și pentru instituțiile care aplică legea.

De asemenea, extindem măsurile de sprijin pentru cetățeni și pentru economie. Pentru marii consumatori industriali, așa cum este și Uzina Dacia, pe care am vizitat-o astăzi, un brand românesc cu lungă tradiție, am operaționalizat o schemă de ajutor de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro. Susţinerea activităţii marilor consumatori de energie este decisivă pentru creşterea competitivităţii companiilor şi pentru păstrarea locurilor de muncă.

Sprijinim economia și suntem alături de toți cetățenii noștri, precum și de cetățenii Republicii Moldova. Din solidaritate cu frații noștri de peste Prut, care se confruntă și ei cu probleme legate de asigurarea energiei, vom acorda ajutor constând în lemn pentru foc și energie în condiții accesibile.
Rămânem solidari pentru a depăși cu bine iarna și criza energetică!”, a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here