Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut prefecţilor să nu trateze evenimentele ca fiind de natură minoră.

0
224

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj prefecţilor, vineri, într-o videoconferinţă pe tema măsurile de combatere a efectelor caniculei, rugându-i să nu trateze evenimentele generate de temperaturile ridicate din acest sfârşit de săptămână cas fiind de natură minoră, precizând că orice eveniment care poate părea minor se poate transforma într-unul cât de poate de grav.

Premierul a solicitat să se intervină pe Dunăre pentru asigurarea navigabilităţii.

“Este foarte clar că pe fluviul Dunărea avem o scădere a debitului cu peste 50 la sută şi de aceea în decizia CNSU de ieri după amiază, am stabilit ca pe o porţiune să se intervină astfel încât să se asigure navigabilitatea în sectorul respectiv, ţinând cont de faptul că mai abitir ca anii precedenţi se înregistrează un flux ridicat de trafic pe Dunăre şi avem nevoie să degajăm şi să asigurăm dragarea astfel încât să fie asigurată fluiditatea traficului”, a afirmat Ciucă.

El a mai solicitat prefecţilor să organizeze de câte ori este nevoie şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să existe la nivelul fiecărei localităţi puncte unde poate fi asigurată asistenţa medicală şi unde poate fi distribuită apă gratuit.

Premierul le-a mai cerut prefecţilor să nu trateze evenimentele ca fiind de natură minoră.

“Vă rog să nu trataţi evenimentele ca fiind de natură minoră, pentru că, aşa cum arată situaţia în momentul de faţă, orice eveniment care este minor, care ni s-ar părea nouă că este minor, poate să crească şi să devină unul cât se poate de grav. Seriozitate maximă, coordonare sunt chestiunile pe care dumneavoastră le ştiţi foarte bine. Există oameni care au experienţă, există echipe de conducere care ştiu ce au de făcut. Responsabilitate şi activitate 24 cu 7”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here