Premierul NICOLAE CIUCĂ: Raportul MCV încurajează Guvernul să continue cursul stabilit în sprijinirea independenţei Justiţiei

0
132

Raportul privind România din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare prezentat astăzi de Comisia Europeană constată, în premieră, îndeplinirea recomandărilor şi a obiectivelor, aşa cum era prevăzut în Decizia de înfiinţare a MCV, adoptată la momentul aderării la UE, şi încurajează Guvernul să continue cursul stabilit în sprijinirea independenţei Justiţiei, a luptei anticorupţie, de o manieră sustenabilă şi cu rezultate bune în continuare, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

“Comisia Europeană a anunțat astăzi că Mecanismul de Cooperare și Verificare poate fi ridicat pentru România. Este o decizie extrem de importantă pentru țara noastră, care a fost monitorizată prin MCV timp de 15 ani, încă de la aderarea la Uniunea Europeană.

Vestea foarte bună pe care o primim astăzi este dovada că România și-a îndeplinit angajamentele asumate la nivel european. Legile Justiției adoptate și promulgate de curând reprezintă una dintre cele mai importante reforme din domeniu din ultimii ani. Ridicarea MCV este un nou pas important pe care îl facem în vederea atingerii obiectivului nostru de țară: aderarea la Spațiul Schengen.

Raportul Comisiei Europene apreciază eforturile și progresele semnificative făcute de România pentru a întări sistemul judiciar şi a combate corupţia. Decizia de astăzi ne bucură, dar ne și responsabilizează să continuăm în același ritm reformele, pentru a consolida independența justiției și a o menține aliniată la principiile și valorile europene!”, a transmis Premierul NICOLAE CIUCĂ, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here