Premierul Nicolae Ciucă, reacție după propunerea Comisiei Europene: România nu va suferi de frig la iarnă

0
126

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări, joi, că România va avea gaz pentru iarna 2022 – 2023. Ciucă a spus că la sfârșitul săptămânii trecute, România avea cu 200 de milioane de metri cubi de gaz peste ceea ce avea în depozite anul trecut în aceeași perioadă.

Nicolae Ciucă a declarat că măsura de a reduce gazul cu 15% propusă de președintele CE, Ursula von der Leyen, este una de precauție și că este nevoie de menținerea solidarității la nivelul UE.

În ceea ce privește România, Ciucă a spus că miercuri s-a depășit 1,600 miliarde de metri cubi în depozite.

În planul de energie este prevăzut ca România să ajungă la 1 noiembrie la 80% din capacitate în privința depozitelor de gaz.

„La sfârșitul săptămânii trecute aveam 200 de milioane de metri cubi peste ceea ce aveam în depozite în perioada similară a anului trecut. Ca atare nu există în momentul de față (…) niciun fel de temere ca România să nu aibă gazul pentru iarna 2022 – 2023”, a mai spus Premierul Nicolae Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here