Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Comisarul European pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius.

0
273

Schimbul de opinii a evidențiat necesitatea ca protecția mediului să se mențină în atenție permanentă la nivelul Guvernului, printr-o abordare integrată, nefiind doar apanajul specific al ministerului cu atribuții directe în domeniu.

Cei doi oficiali au convenit să continue cooperarea strânsă, astfel încât să fie asigurat un progres durabil în gestionarea dosarelor de mediu. A fost recunoscută nevoia unui progres rapid în implementarea de către România a măsurilor adecvate pentru creșterea calității aerului, închiderea depozitelor neconforme de deșeuri și a instrumentelor de combatere a tăierilor ilegale de arbori.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat angajamentul direct, personal, și al echipei guvernamentale, pentru implementarea corespunzătoare a legislației europene de mediu și implicarea pro-activă în soluționarea procedurilor de infringement în curs.

Premierul României a confirmat că în plan național există o viziune integrată privind protecția mediului, însă este necesar ca deciziile concrete să țină cont și de context. A exemplificat cu faptul că “înverzirea” sectorului energetic trebuie să ia în considerare actuala criză. A reamintit importanța deosebită pe care România o acordă energiei nucleare și gazelor naturale ca surse de energie de tranziție.

Șeful Guvernului a subliniat rolul educației și al tinerilor în susținerea eforturilor legate de tranziția ecologică și de protecția mediului.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here