Premierul Orban anunta cresterea pensiilor pana la sfarsitul anului

0
22

Premierul Ludovic Orban a declarat, sambata seara, ca pensiile vor creste, dar procentul cu care vor fi majorate va depinde de starea economiei. PSD a anuntat insistent pana acum ca pensiile vor fi taiate.

„Pensiile vor creste. Cu cat vor creste pensiile, depinde de starea economiei si de capacitatea efectiva de a putea plati pensiile nu numai anul asta, si anul viitor, si anul care urmeaza si pe o perioada de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentala si noi vrem sa oferim garantia fiecarui pensionar ca va primi pensia pe care o merita”, a declarat premierul, intr-un interviu la un post de televiziune…

Premierul Ludovic Orban a adaugat ca, in conformitate cu legea responsabilitatii fiscal-bugetare, va trebui prezentat dupa primul semestru al anului un raport privind situatia economica si bugetara.

„De asemenea, vom face prognozele de evolutie a economiei romanesti. De asemenea, vom vedea si prognozele Comisiei Europene, prognozele care sunt facute de institutii internationale si, la baza deciziei pe care o vom lua, va sta realitatea economica si capacitatea efectiva de a sustine plata pensiilor. Pensiile vor creste, dar vor creste cu atat cu cat va permite economia. Cu cat economia va merge mai bine, cu atat pensiile vor putea creste cu un procent mai mare”, a precizat Orban.

Seful Guvernului a amintit ca economia Romaniei a suferit de pe urma epidemiei de COVID-19. „Avem o scadere economica semnificativa, ce ne dorim este ca recuperarea sa fie cat mai rapida”, a mai adaugat premierul Ludovic Orban.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here