Premierul Orban: „Apreciez in mod deosebit rezultatele si abilitatea remarcabila a domnului presedinte, care a reusit un rezultat remarcabil pentru Romania”

0
25

Premierul Ludovic Orban a reacționat marți după reușita președintelui Klaus Iohannis de la Bruxelles. Potrivit acestuia, suma de 80 de miliarde de euro, obținută de România în cadrul Consiliului European, se datorează abilităților de negociere ale șefului statului.

Totodată, premierul Orban a mai precizat că în cel mai scurt timp Guvernul va pregăti toate programele necesare pentru atragerea fondurilor europene.

”Viitorul sună bine pentru România și pentru Europa. După zile de negocieri febrile a ieșit fumul alb, iar summitul UE a luat decizia mult așteptată de cetățenii europeni. Datorită eforturilor deosebite depuse de președintele Klaus Iohannis, România a obținut o sumă cum n-a avut niciodată în ultimii ani”, a spus Orban.

Premierul a mia precizat că Ministerul Fondurilor Europene trebuie să accelereze planul de Reziliență și Recuperare, astfel încât să fundamentăm solicitările de finanțare.

Cel mai bun rezultat

”Odată decizia luată noi va trebui să accelerăm toate procedurile privitor la bugetul UE 2021-2017. De asemenea, va trebui să pregătim Planul Național Strategic, iar Ministerul Fondurilor Europene va trebui să accelereze planul de Reziliență și Recuperare, astfel încât să fundamentăm solicitările de finanțare.

Apreciez în mod deosebit rezultatele și abilitatea remarcabilă a președintelui Klaus Iohannis, care a obținut un rezultat foarte bun.”, a mai spus Ludovic Orban.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here