Premierul Orban arata cine este vinovat de adoptarea Autonomiei Secuilor: „Presedintele PSD si al Camerei Deputatilor”

1
28

Premierul Ludovic Orban a reactionat dur in cazul adoptarii tacite a Legii Autonomiei Tinutului Secuiesc de catre Camera Deputatilor, care este condusa de Marcel Ciolacu.

„Presedintele PSD si al Camerei Deputatilor in loc sa faca conferinte de presa in care sa lanseze amenintari la adresa mea ar fi trebuit sa puna proiectul pe ordinea de zi din plen, astfel ca sa fie respins. Existau avize negative in comisii, nu exista niciun impediment sa fie respins.

PNL va vota impotriva acestui proiect de lege care excede cadrul legislativ si atrag atentia celor doi presedinti ai Camerelor sa urmareasca atent procesul legislativ. Acest act a trecut prin adoptare tacita la Camera pentru ca nu a fost pus pe ordinea de zi ca sa fie respins”, a declarat Orban, miercuri.

Marcel Ciolacu a anuntat, miercuri, ca PNL este de vina pentru ca legea Autonomiei Tinutului Secuiesc a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor. Ciolacu este insa presedinte al Camerei Deputatilor si a anuntat de mai multe ori ca PSD a „preluat majoritatea” in Parlament.

Citeste si ...  Dancila confirma ancheta DNA : Eu am respectat legea! Dancila da vina pe Dragnea ..

„PSD NU sustine legea privind autonomia Tinutului Secuiesc! PSD va vota impotriva acestui proiect de lege si il va respinge URGENT la Senat, care e camera decizionala.

De altfel, PSD a votat impotriva si in comisiile de specialitate din Camera Deputatilor. Acest proiect are NUMAI rapoarte de respingere si avize NEGATIVE. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de RESPINGERE.

Mai mult, GUVERNUL a dat raspuns si a trimis PUNCT DE VEDERE dupa mai bine de doua luni de cand i-a fost solicitat, dupa ce se implinise deja termenul de adoptare tacita! Mai mult, Comisia pentru Administratie condusa de PNL a avut nevoie de 3 saptamani ca sa dea un raport pentru aceasta lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atentionat Comisia de Administratie printr-o adresa ca se implineste termenul de adoptare tacita si ca trebuie sa faca ceva.

Desi reprezentantii PNL mimeaza acum nationalismul, chiar ei sunt vinovati pentru neintrunirea la timp a plenului care sa respinga aceasta lege. Pentru ca au venit infectati in Parlament si nu am putut tine sedinte fix in perioada in care s-a implinit termenul de adoptare tacita pentru aceasta lege”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here