Premierul Orban : Sub nicio forma slujbele religioase nu vor fi organizate in interiorul bisericilor dupa 15 mai

0
10

Premierul Ludovic Orban a prezentat, luni seara, la Digi24 noi detalii despre cum vor putea circula romanii dupa data de 15 mai.

Intrebat daca va mai fi nevoei de declaratie scrisa, Orban a spus ca sunt doua variante: „Varianta mentinerii declaratiei (pe proprie raspundere), fie scrisa, fie pe telefonul mobil, fie varianta in care persoanele ce sunt oprite in filtre sa declare scopul deplasarii in afara localitatii. Ambele variante sunt in analiza, vom lua decizia cat de curand, dupa instituirea starii de alerta”.

Premierul Ludovic Orban a mai aratat ca ”sub nicio forma” slujbele religioase nu vor fi organizate in interiorul bisericilor dupa 15 mai. Orban a declarat ca inca sunt discutii referitoare la alte detalii de organizare a activitatilor religioase.

Premierul Ludovic Orban si-a manifestat  increderea ca Parlamentul va adopta in cel mai scurt timp proiectul de lege privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, care a fost adoptat in sedinta de guvern de luni.

Premierul Ludovic Orban a declarat, intr-o emisiune la postul de televiziune Digi 24, ca nu va exista niciun vid legislativ in ceea ce priveste masurile legate de combaterea efectelor pandemiei de coronavirus pe perioada starii de alerta, insa a admis ca, timp de cateva zile, nu vor putea fi aplicate amenzi.

„Am incredere ca Parlamentul va dezbate cu celeritate acest proiect de lege care a fost adoptat in sedinta de guvern de astazi si ca va fi adoptat in cel mai scurt timp, astfel incat sa intre in vigoare. (…) Noi asteptam decizia Curtii Constitutionale de miercuri ca urmare a sesizarii depuse de Avocatul Poporului si, functie de aceasta decizie, vom corecta actul normativ care reglementeaza starea de urgenta printr-o ordonanta astfel incat sa lasam totusi anumite instrumente privitoare la aplicarea regulilor imediat la iesirea din starea de urgenta. Probabil nu vom putea da amenzi, dar regulile vor fi stabilite prin hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta”, a afirmat Orban.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here