Presedintele Klaus Iohannis, la finalul starii de urgenţa: Dumneavostra, dragi romani, sunteţi eroii acestui efort naţional

0
32

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, in ultimele ore ale starii de urgenţa, un mesaj de mulţumire pentru romanii care au respectat masurile impuse de autoritaţi si au limitat raspandirea coronavirusului.

„Astazi este ultima zi in care Romania se mai afla in stare de urgența. Suntem la finalul a doua luni dificile, in care cei mai mulți dintre dumneavoastra, majoritatea covarsitoare, ați respectat cu strictețe restricțiile instituite de autoritați. Ați stat in case, ați renunțat sa va mai vedeți familia si prietenii, v-ați schimbat cu totul intreaga viața punand mai presus nu doar sanatatea voastra, dar si pe a celorlalți.

Printr-un efort național, am reusit sa stopam raspandirea rapida a epidemiei si sa limitam semnificativ numarul de victime.

Dumneavoastra, dragi romani, sunteți eroii acestui efort național. Va mulțumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ați facut!

Acum, cand incheiem cele doua luni de stare de urgența si tragem linie, putem spune cu toata certitudinea: Impreuna am salvat vieți! Asa arata o națiune puternica si unita! Si la fel de puternici si uniți trebuie sa continuam si in lunile urmatoare, pentru ca lupta cu acest virus nemilos este departe de a se fi incheiat.

Romania a acționat rapid si a luat primele masuri preventive chiar inainte de a avea cazuri confirmate de imbolnavire cu COVID–19. Era obligatorie instituirea unor masuri excepționale daca voiam sa reducem raspandirea virusului. Desi numarul de imbolnaviri atunci era mai mic decat in cazul multor altor state, la data de 16 martie Romania a intrat in stare de urgența, fiind printre primele țari care au facut un astfel de demers. Faptul ca a fost o decizie buna a autoritaților o confirma numarul redus de infectari si de decese.

Fiecare viața pierduta a insemnat o infrangere pentru noi in batalia pe care am inceput-o in februarie si pe care o vom continua multa vreme de acum inainte. Dar stim sigur ca fara aceste masuri, unele foarte dure, precum carantinarea unor localitați, restricționari severe de circulație, inchiderea scolilor, suspendarea intregii activitați a restaurantelor, magazinelor comerciale, numarul victimelor ar fi fost mult, mult mai mare”, a declarat Presedintele Klaus Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here