Presedintele Klaus Iohannis : Romania va beneficia de fonduri considerabile, in mare parte nerambursabile

0
3

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj in cadrul evenimentului „Ziua intreprinzatorilor din Romania” in care afirma ca tara noastra va beneficia de fonduri europene considerabile si subliniaza ca este nevoie de pregatirea cu „maxima seriozitate a celor mai adecvate proiecte”. PSD a anuntat ca va depune curand o motiune de cenzura.

“Cunoaștem cu toții modul în care actuala criză generată de coronavirus și-a pus amprenta asupra economiilor naționale. Nu cred că mai există în prezent vreun sector economic neafectat sau vreun întreprinzător care să nu-și pună probleme de adaptare pentru a-și putea continua activitatea.

Au fost luni grele, luni de izolare și distanțare socială, în care mediul de afaceri și Guvernul au făcut eforturi pentru menținerea locurilor de muncă din economie și mutarea în online a activităților, acolo unde a fost posibil. Astfel, au fost găsite soluții pentru șomajul tehnic, pentru asigurarea lichidității în economie, cât și pentru suspendarea unor obligații ale celor afectați de criză.

Citeste si ...  Florin Citu, furios, dupa ce PSD a declansat o noua campanie mediatica impotriva sa

Și în această perioadă, ca întotdeauna, întreprinzătorii găsesc forța de a se adapta și de a genera schimbare, în ciuda presiunii la care economia a fost supusă, dar și a incertitudinilor care persistă în continuare în funcționarea piețelor.

Deși guvernarea anterioară a lăsat într-o situație precară aparatul administrativ, finanțele publice și încrederea în instituțiile statului, iată că există soluții de sprijin din partea autorităților. Iar adevărata sursă a schimbării pe care ne-o dorim va fi modul în care oamenii de afaceri și angajații se vor raporta la aceste soluții.

Am invitat mediul de afaceri, încă de la începutul crizei, să fie un partener activ pentru Guvern în dezbaterea și selectarea unor intervenții adecvate contextului de criză. Multe dintre soluțiile deja anunțate sunt și rezultatul acestui parteneriat și vă asigur că vom colabora și în continuare.

Vestea bună este că nu trebuie să facem față singuri acestei perioade dificile. Negocierile la nivel european au prefigurat finanțări consistente pentru a sprijini relansarea economiei. România va beneficia de fonduri considerabile, în mare parte nerambursabile. În acest sens, avem nevoie să pregătim cu maximă seriozitate cele mai adecvate proiecte, care să-și multiplice efectele în dezvoltarea pe termen lung a României.

Citeste si ...  PSD si Ciolacu au refuzat, din nou, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Un nou model economic pentru țara noastră înseamnă accelerarea digitalizării, securitate energetică, investiții în infrastructură și dezvoltarea de competențe relevante pentru piața muncii. Acestea sunt doar câteva dintre direcțiile de dezvoltare pentru care Guvernul acordă o importanță sporită contribuției mediului de afaceri.

Aceste direcții de dezvoltare vor conduce la creșterea competitivității economice a României. Flexibilizarea pieței muncii, inclusiv prin finanțarea unor scheme de adaptare a programului de muncă, precum și gestionarea riscurilor de șomaj sunt obiective care depind, în ultimă instanță, nu doar de cadrul de reglementare, ci și de deciziile dumneavoastră, ale întreprinzătorilor.

Este important să privim cu încredere spre viitor, să stimulăm investițiile și protejarea locurilor de muncă, însă, și mai important este să continuăm să ne implicăm cu toții în cel mai constructiv mod cu putință.

Sunt convins că, împreună, vom reuși să depășim această perioadă critică și să creștem șansele de succes ale României antreprenoriale!”a declarat Presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si ...  Garcea de la Vacanta Mare este noul consilier al Gabrielei Firea. “Nu suntem o natie de sclavi”.

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here