Presedintele PNL Dolj, Deputatul Stefan Stoica : Modernizarea și electrificarea liniei de cale ferată Craiova – Calafat, o prioritate a Guvernului României condus de premierul Nicolae Ciucă!

0
161

“Astăzi, în cadrul Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, am ridicat din nou problema stadiului și soluțiilor de finanțare pentru obiectivul de investiții “Reabilitarea liniei de cale ferată Craiova-Calafat, componentă a Coridorului Orient/Est Mediteranean”, obiectiv de o importanță majoră nu doar pentru regiunea Sud-Vest a României, ci pentru întreaga Europă. Domnul Ion Alexandru-Simu, Directorul General CFR SA, prezent la ședință, ne-a asigurat că acest proiect este o prioritate și că există soluții pentru finanțarea din fonduri europene a acestui obiectiv.
În cursul acestui an, am adresat scris domnului Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, o întrebare privind stadiul și soluțiile de finanțare pentru obiectivul de investiții “Reabilitarea liniei de cale ferată Craiova-Calafat, componentă a Coridorului Orient/Est Mediteranean”.
În răspunsul oferit de către Ministerul Transporturilor, se comunică stadiul implementării acestui obiectiv de investiții și care sunt demersurile următoare. Mai exact, proiectul de cale ferată Craiova – Calafat se regăsește pe lista proiectelor de pe rețeaua primară, care reprezintă, în fapt, toate intervențiile vitale de modernizare a infrastructurii și, totodată, este precizat că reforma privind dezvoltarea infrastructurii feroviare și managementul traficului feroviar este un obiectiv important în Planul Național de Redresare și Reziliență.”, a scris Presedintele PNL Dolj, Deputatul Stefan Stoica pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here