Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis : Cred ca nimeni nu-si mai doreste sa reintram in starea de urgenta

0
21

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a facut primele declaratii, dupa ce a avut, la Palatul Cotroceni, o sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, Viceprim-ministru, Raluca Turcan, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

„Am reusit pana acum sa controlam epidemia, iar masurile pe care le-am luat pe parcursul starii de urgenta si-au dovedit eficienta.

Au fost doua luni foarte grele pentru toti, ar fi dramatic sa le compromitem tocmai acum, cand am reusit sa facem un pas important pentru a ne relua, incet-incet, un mod de viata mai apropiat de cel cu care eram obisnuiti.

Cred ca nimeni nu-si mai doreste sa reintram in starea de urgenta, dar vom fi obligati sa luam din nou aceasta decizie in situatia in care ritmul de infectare si presiunea pe spitale vor creste semnificativ.

Vedem tot felul de iresponsabili care raspandesc, unii din inconstienta, altii din rea-vointa, dezinformari si propaga tot soiul de teorii ale conspiratiei cu scopul de a cultiva neincrederea in randul cetatenilor.

Aceste abordari care contesta gravitatea virusului sunt nocive, pentru ca mistifica evidenta, erodeaza autoritatea statului si pot crea brese, afectand solidaritatea si responsabilitatea sociala, care sunt fundamentale pentru a putea depasi cu bine aceasta perioada dificila.

Cand am fost uniti intr-un efort national, cu totii – cetateni responsabili, specialisti si guvernanti – am reusit sa salvam vieti si sa limitam raspandirea noului coronavirus.

Sa nu irosim, dragi romani, tot ce am castigat in aceste doua luni cu mari sacrificii!” a declarat Presedintele Romaniei , Klaus Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here