Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis : Este foarte grav ca unii politicieni incurajeaza incalcarea legilor si nerespectarea masurilor de protectie

0
12

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a facut primele declaratii, dupa ce a avut, la Palatul Cotroceni, o sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, Viceprim-ministru, Raluca Turcan, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

„Este foarte grav ca unii politicieni incurajeaza incalcarea legilor si nerespectarea masurilor de protectie.

Sunt aceiasi vechi politruci care au slabit timp de trei decenii statul roman si care acum fac tot posibilul pentru ca efortul nostru national sa esueze. Ba, mai mult, in vreme ce prioritatea noastra este protejarea cetateanului si programul economic care sa duca la reconstructie, prioritatea PSD este, in aceste vremuri grele pentru Romania, culmea, daramarea Guvernului, asa cum a anuntat cu mandrie liderul acestui partid.

Depunerea unei motiuni de cenzura in aceasta perioada este o dovada de maxima iresponsabilitate.

PSD este preocupat, astfel, doar de ceea ce stie sa faca mai bine, de jocuri politice si combinatii meschine cu scopul de a da jos un guvern angrenat intr-o batalie contra timp pentru protejarea vietii si sanatatii oamenilor.

O criza politica profunda suprapusa peste o criza sanitara, asta isi doreste PSD pentru Romania! Este aproape de neimaginat cum ar fi aratat tara noastra in aceasta perioada cu un guvern PSD in functie.

Romania nu mai poate ramane blocata in trecut. Romania are nevoie de resetare si de reconstructie.

Aceasta pandemie ne-a afectat pe toti prin amploare si gravitate. Nu exista sectoare ale economiei care sa nu fi avut de suferit intr-o proportie mai mare sau mai mica.

Insa o abordare constructiva implica tratarea crizei si ca oportunitate, pentru a aseza Romania pe fundamente sanatoase.

De altfel, pentru ca vorbim de oportunitati, am putut constata cu totii o accelerare a uneia dintre cele mai importante reforme de care are nevoie Romania, si ma refer la digitalizarea administratiei.

Institutiile s-au adaptat rapid, de la cele din domeniul muncii sau din sectorul financiar, pana la acordarea de servicii medicale online. Este un urias pas inainte, care in mod obligatoriu va trebui consolidat.

Totusi, este important sa intelegem ca nu vorbim de o repornire a economiei de la zero, pentru ca economia Romaniei nu a fost complet oprita in aceste luni.

Au fost sectoare importante care au functionat la capacitate deplina, cum este sectorul constructiilor si al infrastructurii, ceea ce explica si cresterea economica de pe primul trimestru.

In continuare, relansarea economica se va sprijini pe investitii in mari proiecte de infrastructura. Viziunea pentru dezvoltarea Romaniei in urmatorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate si pe investitii masive in infrastructura de transport, energetica, dar si sanitara.

Este o viziune care pleaca de la principii economice sanatoase, care vor sustine in mod durabil prosperitatea romanilor.

Ceea ce trebuie sa facem acum – si aici solicit sprijinul tuturor fortelor politice credibile si mediului de afaceri – este sa oferim incredere angajatilor si intreprinzatorilor.

Din pacate, avem o nota de plata lasata de guvernele precedente care ne limiteaza mult spatiul de interventie.

De aceea, ne concentram eforturile pentru a fi pregatiti sa accesam toate formele de sprijin disponibile, inclusiv noile instrumente financiare la care lucreaza in prezent Comisia Europeana.

In concluzie, prioritatile in perioada urmatoare sunt mentinerea sanatatii cetatenilor nostri si relansarea economica.

Dragi romani, impreuna am trecut cu bine prin incercarile dificile din ultimii ani, care au testat soliditatea democratiei noastre.

Impreuna am depasit cu bine doua luni de stare de urgenta si am reusit sa tinem sub control una dintre cele mai grave amenintari la adresa sanatatii populatiei cu care ne-am confruntat in ultimii 50 de ani.

Suntem pe drumul cel bun! Trebuie doar sa continuam, cu fermitate, cu intelepciune, si sa ne unim eforturile pentru a depasi aceasta criza si pentru a construi impreuna tara pe care ne-o dorim!” ” a declarat Presedintele Romaniei , Klaus Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here