Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis : Unii au inteles complet gresit ca starea de alerta inseamna relaxarea totala a masurilor.

0
13

resedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a facut primele declaratii, dupa ce a avut, la Palatul Cotroceni, o sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, Viceprim-ministru, Raluca Turcan, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Romania a trecut, de cateva zile, din starea de urgenta in starea de alerta. In aceasta scurta perioada, am vazut foarte multi romani care respecta in continuare regulile, care poarta masti de protectie si mentin distantarea sociala.

Am vazut, de asemenea, institutii publice si companii private care s-au pregatit foarte bine pentru reinceperea activitatii si au luat toate masurile necesare pentru a proteja sanatatea oamenilor.

Din nefericire, au fost in aceste zile si exemple de comportamente in totala contradictie cu normele sanitare pe care trebuie sa le respectam cu totii.

Unii au inteles complet gresit ca starea de alerta inseamna relaxarea totala a masurilor. Procedand asa, s-au pus atat pe ei, cat si pe ceilalti in pericol.
.
Virusul este inca printre noi. Cu cat constientizam mai bine ca este responsabilitatea fiecaruia sa urmeze cateva reguli simple de preventie, cu atat cresc sansele noastre, ale tuturor, sa controlam si, in cele din urma, sa stopam definitiv epidemia. Altfel, exista in mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majora a infectarilor. Iar in acest moment, trebuie sa va spun ca, daca regulile vor fi constant incalcate, ne indreptam cu siguranta spre un scenariu in care vom avea noi focare si un nou val de imbolnaviri.

Solicit autoritatilor locale sa isi asume, odata cu starea de alerta, un rol mai ferm, un rol proactiv, in gestionarea situatiei in comunitatile pe care le administreaza.” a declarat Presedintele Romaniei , Klaus Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here