Presedintele USR, Dacian Ciolos, a anuntat luni ca suspendarea presedintelui Klaus Iohannis nu reprezinta o solutie la criza actuala.

0
77

„Suspendarea presedintelui are sens in momentul in care acesta rupe contractul simbolic cu poporul sau atunci cand a incalcat legile ori Constitutia. In momentul acesta, suntem intr-o grava criza politica in care ambele partide, PNL si PSD, au dat dovada de o grava lipsa de raspundere, incercand sa obtina avantaje electorale cu trei ani inainte de alegerile parlamentare. Li se adauga AUR, care incearca sa faca din suspendarea presedintelui un subiect care sa agite societatea si mai mult.

Din nefericire, Romania este tara lucrului pe jumatate facut. Sistemul politic este blocat in partide iresponsabile, fara posibilitatea de a declansa alegeri anticipate care sunt la dispozitia presedintelui, el insusi pasibil de suspendare populista. Sistemul nostru politic sta in echilibru prin blocaj, nu prin responsabilitate politica si instrumente functionale.

Solutia de a sterge tot si de a o lua de la capat este utopica. Singura solutie corecta este responsabilitatea politica prin care partidele isi asuma rolul lor politic si constitutional, inclusiv penalizarea publica pentru momentele in care gresesc. Noi insa suntem siliti sa suportam partide politice care nu doresc reforme si am vazut cazul guvernarii alaturi de PNL, dupa cum PSD promoveaza politici retrograde prin care arunca firimituri societatii.

Sper sa nu ajungem la implozie politica, la suspendari si la un guvern interimar la nesfarsit. USR nu poate decat sa isi asume rolul politic normal al unui partid care face ce spune. Jocurile politice, smecheria traditionala si jumatatile de masura trebuie eliminate din politica romaneasca”, a explicat Dacian Ciolos pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here