Președintele Zelenski vrea să discute cu liderul Chinei în efortul de a pune capăt războiului.

0
202

Ucraina vrea să vorbească direct cu Xi Jinping pentru ca liderul chinez să ajute la încheierea războiului, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu apărut joi în South China Morning Post. În interviu, liderul ucrainean a îndemnat China să îşi folosească influenţa politică şi economică uriaşă asupra Rusiei pentru a pune capăt luptei.

Dmitro Zhivitski, guvernatorul regiunii Sumy, a declarat că trei orașe au fost bombardate de forțele ruse miercuri, cu un total de 55 de rachete lansate. Nu au fost răniți, dar locuințe și spații comerciale au fost avariate. Și primarul Yevhen Yevtushenko din Nikopol, la vest de Zaporojie, a declarat că orașul său a fost bombardat peste noapte. Bombardamente au fost și în Harkov și la Mykolaiv,joi dimineața.

Dmitro Zhivitski, guvernatorul regiunii Sumy, care se învecinează cu Rusia, a declarat că trei orașe au fost bombardate de forțele ruse miercuri, cu un total de 55 de rachete lansate. Nu au fost răniți, dar locuințe și spații comerciale au fost avariate. Primarul Yevhen Yevtushenko din Nikopol, la vest de Zaporojie, a declarat pe canalul său Telegram că orașul său a fost bombardat peste noapte.

Șeful ONU a avertizat la începutul acestei săptămâni că cea mai mare centrală nucleară din Europa din Ucraina „este complet scăpată de sub control” și a adresat Rusiei și Ucrainei o cerere urgentă de a permite experților să viziteze rapid complexul extins pentru a stabiliza situația și a evita un accident nuclear. Rafael Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, a declarat marți într-un interviu că situația devine din ce în ce mai periculoasă la uzina Zaporojie din orașul Enerhodar, pe care trupele ruse au capturat-o la începutul lunii martie. „Fiecare principiu al siguranței nucleare a fost încălcat” la centrală, a spus el. „Ceea ce este în joc este extrem de grav și de periculos.”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here