Prima prisma din sticla dedicata sculptorului Constantin Brancusi este la Craiova

0
211

Prisma unica in lume dedicata sculptorului Constantin Brancusi a fost finalizata. Opera de arta a fost realizata dupa un proiect gandit de celebrul arhitect Dorin Stefan si este parte integrata a Centrului International „Constantin Brancusi“, construit in curtea Muzeului de Arta din Craiova.

Prisma a fost o provocare pentru constructori fiindca bucatile de sticla nu au un sistem metalic de prindere, ci sunt lipite cu un silicon special.
Prisma din stica inalta de 12,6 metri si formata din 31 de bucati de sticla, 336 de lamele orizontale si aproape 700 de vincluri de aluminiu a reprezentat marea provocare a acestei lucrari.
Prisma contine o interpretare la scara larga a doua dintre operele lui Brancusi – „Ovoidul“ si „Pasarea Maiastra“.

Proiectul privind realizarea Centrului International „Constantin Brancusi“, in forma gandita de arhitectul Dorin Stefan, a demarat in 2015 cu un esec. Lucrarile au fost reluate abia in 2018 de catre firmele italiene Manelli Impresa SRL si Scotta SRL, care s-au asociat si au castigat licitatia in valoare de 23.145.378 de lei (inclusiv TVA).

„A fost finalizata constructia din sticla dedicata sculptorului Constantin Brancusi, aflata in curtea Muzeului de Arta. Saptamana aceasta a fost montat capacul si s-au facut ultimele retusuri ale imbinarilor cubului. Unic in lume, ansamblul din sticla ofera imagini spectaculoase atat ziua, cat si noaptea. Astfel, putem spune acum ca municipiul Craiova va intra pe harta obiectivelor de cultura, cu un Centru Turistic Interactiv unic in lume” a declarat Cosmin Vasile, Presedintele CJ Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here