Primarul Orșovei a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova, la o pedeapsă de un an, nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare. Instanţa de judecată a mai decis și interzicerea dreptului de a mai candida sau de a fi ales sau numit în funcții publice, în următorii doi ani, pentru comiterea infracțiunii de delapidare.

Prejudiciul pe care edilul l-a adus primăriei pe care o administrează din anul 2016 este de 1314 lei. În 2018, edilul a trimis o delegație a instituției la Iași, iar acolo, subalternii au solicitat ștampilarea a două ordine de deplasare în alb, ordine care au ajuns în posesia primarului. Numai că, acesta nu a fost în respectiva deplasare și a folosit cele două ordine pentru a-și deconta cheltuielile de combustibil cu o plimbare la Timișoara, unde într-o reprezentanță auto a făcut revizia autoturismului personal.

Edilul a fost reclamat chiar la solicitarea unui coleg de partid la Parchet, procurorii au început urmărirea penală pentru delapidare. În primă instanță, primarul a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, iar în cursul zilei de ieri, magistrații de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat pe Marius Stoica la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare. Acesta nu doar că este obligat să renunțe imediat la atribuțiile de primar, nu mai are nici dreptul să candideze sau să fie numit într-o funcție publică, în următorii doi ani, așa că prerogativele sale vor fi luate de actualul viceprimar.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *