Primele blindate Bushmaster au ajuns in Ucraina, fiind trimise de Australia: „Nu trimitem doar rugaciunile noastre, ci si armele noastre, munitiile noastre”

0
94

Primele trei vehicule blindate Bushmaster din Australia au sosit la Rzeszow, in Polonia, joi  si, potrivit unor rapoarte neconfirmate, au fost deja transferate catre Fortele Armate ale Ucrainei.

Cele trei vehicule fac parte dintr-un lot initial de patru Bushmasters pregatite in scurt timp de industria de aparare pentru transferul lor iminent in Ucraina. Doua dintre cele patru sunt configurate pentru operatiuni de transport de trupe si doua ca ambulante de teren, anunta Australian Defence.

„Thales Australia este mandra sa sprijine donatia de Bushmasters australieni catre Ucraina. Construite de Thales in Bendigo, echipa noastra din Brisbane a lucrat non-stop pentru ca acestea sa fie pregatite pentru a fi transportate pe calea aerului catre Ucraina astazi”, a comentat compania pe retelele de socializare pe 8 aprilie.

Cele 20 de Bushmaster au fost oferite Kievului ca raspuns la o cerere personala a presedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, intr-o alocutiune televizata in fata Parlamentului, la 31 martie. Intr-o declaratie publicata la 8 aprilie, premierul Scott Morrison a declarat ca Australia a angajat deja un ajutor pentru aparare in valoare de 116 milioane de dolari pentru Ucraina, iar vehiculele Bushmaster vor creste aceasta cifra la 165 de milioane de dolari.

„In plus, Australia livreaza 70.000 de tone de carbune pentru a alimenta rezistenta ucraineana, pe langa asistenta umanitara de 65 de milioane de dolari pentru poporul ucrainean, cu accent pe protectia femeilor, copiilor si batranilor, inclusiv pentru alimente, adaposturi si medicamente de urgenta”, a declarat Morrison.

Sursa aktual24

bushmaster

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here