Primirea de către Premierul Nicolae Ciucă a ministrului irlandez al afacerilor externe și apărării, Simon Coveney

0
278

Premierul Nicolae Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și apărării al Republicii Irlanda, Simon Coveney.
Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală, situația din Estul Europei, colaborarea sub agenda europeană, abordând teme precum energie și extinderea UE.
Cele două părți au agreat asupra potențialului consistent pentru aprofundarea cooperării bilaterale, în special pe dimensiunea economică.

Pe fondul aprecierii rolului comunității românești din Irlanda, premierul Nicolae Ciucă a mulțumit autorităților irlandeze pentru deschidere și inclusivitatea măsurilor adoptate pentru acomodarea românilor care acum contribuie la dezvoltarea societății și economiei irlandeze. Prim-ministrul României a evocat și interesul comunității pentru introducerea studierii limbii române în curricula școlară irlandeză.

În cadrul dialogului, a existat o largă convergență de vederi între cei doi interlocutori cu privire la necesitatea unității europene în răspunsul la provocările generate de războiul Rusiei pe teritoriul ucrainean, atât în termeni de sancțiuni, cât și pentru sprijinirea Ucrainei și altor state profund afectate, precum Republica Moldova. Părțile au reiterat importanța continuării procesului de extindere a Uniunii Europene, bazat pe principiul meritelor proprii ale candidaților.

Șeful Guvernului a expus pe larg evaluările asupra securității în regiunea Mării Negre și măsurile de sprijin implementate de România, în particular în ceea ce privește susținerea acordată refugiaților și asigurarea tranzitului de cereale exportate de Ucraina.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here