Primul deces in Romania al unui pacient cu COVID-19 …

0
97

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Anunțul a fost făcut astăzi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit sursei citate, este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani, confirmat cu COVID-19 pe data de 18.03.2020 la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Bărbatul se întorsese din Franța.

Medicilor Spitalului Filiasi li se va întocmi dosar dosar penal pentru abuz serviciu și pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor pentru modul în care au gestionat acest caz, punându-se în pericol viața cadrelor medicale din întreaga secție a spitatlului. De altfelș, s-au făcut pentru 23 de cadre medicale. În prezent secția Primiri Urgențe a spitalului este închisă. Cadrele medicale sunt izolate și se așteaptă rezultatele teste.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă, că șapte români au murit până în prezent din cauza coronavirusului în Italia și Franța.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Citeste si ...  Klaus Iohannis : Dupa 15 mai se anuleaza restrictiile de circulatie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here