Primul elev INFECTAT după reluarea cursurilor! Este la o școală din București …

0
25

Un elev de la şcoala „Sfântul Andrei” din sectorul 6 al Capitalei a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta este primul caz de elev bolnav de COVID la patru zile de la redeschiderea şcolilor.

Primul elev testat pozitiv cu coronavirus după redeschiderea şcolilor. Este vorba despre copil care învaţă la Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei a fost infectat cu COVID-19, la doar câteva zile după redechiderea şcolilor pe 8 februarie, conform Digi24.

Este vorba de o fetiță de clasa a II-a, dintr-un colectiv cu 28 de elevi, dintre care doi au ales varianta online, potrivit Digi 24. Bunica fetiței a fost confirmată luni cu Covid-19, iar fetița marți, zi în care ea nu a mai mers la școală.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a confirmat că a fost depistat primul elev testat pozitiv cu coronavirus şi că s-au luat măsurile necesare la unitatea de învăţământ, notează Hotnews.

u doar o zi înainte, Sorin Cîmpeanu anunţa că de la reluarea cursurilor, nu a existat niciun caz de elev cu simptome de COVID-19 la şcoală.

„Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele judeţene şi toate şcolile. Suntem în cea de-a treia zi a semestrului doi. Până acum nu au apărut cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, cu atât mai puţin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acele clase”, a spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei şi-a exprimat „încrederea că prin responsabilitatea fiecăruia dintre cei implicaţi în şcoli nu vor apărea focare în aşa fel încât nu vom fi nevoţi să închidem şcoli după ce le-am deschis”.

„Unde vor apărea astfel de situaţii, împreună cu Ministerul Sănătăţii, DSP şi toţi cei îndrituiţi să ia aceste decizii, nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care să contribuie la siguranţa în şcolile din România”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Totodată, ministrul Educaţiei a precizat că personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică la vaccinare.

„Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. Persoanlul din Educaţie a demonstrat că este prima cea mai numeroasă categorie dintre cele nouă de lucrători esenţiali care au disponibilitate de vaccinare, care doresc să fie vaccinaţi în primul rând pentru a contribui la siguranţa sanitară în şcoli ştiut fiind faptul că începând cu ziua de luni, 8 februarie, cea mai mare parte a şcolilor din România îşi desfăşoară activitatea prin prezenţă fizică”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o declaraţie de presă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here