Probleme la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu” . Noua directoare ignora legea ..

0
81

Noua directoare a Liceului Tehnologic „Dimitrie Filişanu”, Daniela Calotă,ignora Legea Educaţiei, republicată, cu modificările ulterioare, cât şi de un ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (4619/2014).

Cum a ajuns la asemenea „performanta”?

Daniela Calotă, n-a acceptat-o la recenta şedinţă Consiliului de Administraţie pe consiliera locală Natalia Mită, validată în şedinţa Consiliului Local pentru această funcţie.

Ce spune Ordinul al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (4619/2014) ?
ART. 4
(1) Consiliul de administraţie se constituie din 7, 9 sau 13 membri, după cum urmează:
a) în cazul unităţilor de învăţământ de nivel gimnazial cu un singur rând de clase, consiliul de administraţie este format din 7 membri, cu următoarea componenţă: 3 cadre didactice, inclusiv directorul unităţii de învăţământ, 2 reprezentanţi ai părinţilor, primarul sau un reprezentant al primarului, un reprezentant al consiliului local. Directorul unităţii de învăţământ este membru de drept al consiliului de administraţie din cota aferentă cadrelor didactice din unitatea de învăţământ respectivă. Prevederile prezentului articol se aplică în mod corespunzător şi pentru învăţământul preşcolar şi primar;
b) în cazul în care consiliul de administraţie este format din 9 membri, dintre aceştia 4 sunt cadre didactice; primarul sau un reprezentant al primarului; 2 reprezentanţi ai consiliului local şi 2 reprezentanţi ai părinţilor. Directorul unităţii de învăţământ este membru de drept al consiliului de administraţie din cota aferentă cadrelor didactice din unitatea de învăţământ respectivă;
c) în cazul în care consiliul de administraţie este format din 13 membri, dintre aceştia 6 sunt cadre didactice; primarul sau un reprezentant al primarului; 3 reprezentanţi ai consiliului local şi 3 reprezentanţi ai părinţilor. Directorul unităţii de învăţământ este membru de drept al consiliului de administraţie din cota aferentă cadrelor didactice din unitatea de învăţământ respectivă.

Daniela Calotă nu doar ca nu cunoaste legea doar ca ignora cu buna stiinta anumite reglementari ale Consiliului de Administratie.

Am dorit un punct de vedere Danielei Calota dar din pacate nu a raspuns apelului telefonic nici pana la aceasta ora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here