Probleme tehnice la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă ! Reactorul s-a deconectat de la Sistemul Energetic National

0
9

Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National sâmbătă dimineață din cauza apariției unei „disfunctionalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară”, anunță compania Nuclearelectrica.

Anul trecut, Unitatea 2 a avut o oprire planificată de 350 de ore, la care s-au adăugat aproape 100 de ore de oprire neplanificată. Și la Unitatea 1 au fost probleme agentul de răcire, care au necesitat oprirea reactorului pentru 160 de ore pentru remedierea unei  neetanșeități care a provocat o scurgere minoră de agent de răcire, a anunțat Nuclearelectrica.

„Deconectarea automată s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând conform proiectului. Precizăm faptul că deconectarea automată a Unității 2, precum și lucrările de remediere nu au impact advers asupra securității nucleare a reactorului, pesonalului unității, populației și mediului înconjurător”, afirmă reprezentanții Nuclearelectrica.

SN Nuclearelectrica SA mai anunță că va reveni cu comunicat de presă la momentul reconectarii Unității 2 la SEN. Specialiștii companiei cu capital majoritar de stat lucrează acum la remedierea cauzei, pentru a reconecta Unitatea 2 la Sistemul Energetic Național.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here