Prognoza METEO pe două săptămâni: În Oltenia, vremea se va răci semnificativ

0
77
55 / 100

Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni în România va fi o perioadă cu zile friguroase urmată de un interval cu temperaturi pozitive. Până pe 23 ianuarie, vor fi și precipitații, dar nu foarte importante din punct de vedere cantitativ.

În Oltenia, vremea se va răci semnificativ și la nivelul acestei regiuni, astfel că, în zilele de 11, 12 și 13 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de 0…2 grade, iar cele mai scăzute minime se vor înregistra în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la valori, local sub -10…-8 grade îndeosebi în zona subcarpatică.
Pentru perioada 14 – 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 5…7 grade și minime de -4…-2 grade, valori mai scăzute fiind posibile după 22 ianuarie.

În 10 și 11 ianuarie temporar se vor semnala precipitații, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere după 17 ianuarie.
La munte, la începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de răcire, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime de -2…0 grade în prima zi, se va ajunge la -8 grade în 12 ianuarie.
Ulterior temperatura va crește ușor, iar până spre 23 ianuarie, media maximelor se va situa între -5…-2 grade.

Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, ce vor prezenta o medie de -6 grade în primele două nopți, apoi se va înregistra o scădere semnificativă în 12 și 13 ianuarie, la valori de -15…-12 grade, iar pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi, în general de -10…-8 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 10 și 11 ianuarie și după 14 ianuarie.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here