Programul Eu la muzEU a debutat astăzi în județul Dolj

0
204

Consiliul Județean Dolj își propune să le asigure elevilor de clasa a VI-a și a VII-a din județ acces gratuit la Muzeul de Artă din Craiova, Centrul Internațional Brâncuși și la Muzeul Olteniei. Finanțarea pentru derularea programului Eu la muzEU se ridică la suma de 350.000 lei, bani din bugetul Consiliului Județean Dolj.

Astfel, vor fi asigurate costurile pentru transportul elevilor din afara Craiovei, dar și o masă la restaurant pentru aceștia. Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, spune că programul se va derula anual și că se gândește deja și la alte inițiative asemănătoare.

„Astăzi, am mers la secția de Istorie și Arheologie a Muzeului Olteniei pentru a vedea cum decurge programul inițiat de Consiliul Județean Dolj. M-am bucurat să văd că toți cei prezenți erau încântați de tururile organizate și de informațiile primite. Am întâlnit copii care au pășit pentru prima dată într-un muzeu și sper ca oportunitatea oferită de inițiativa noastră să le ofere motivația de a învăța mai mult și de a-și lărgi orizonturile.

În următoarea perioada, peste 10.000 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a, din toate școlile din județ, vor ajunge, conform unui calendar prestabilit, să viziteze gratuit Muzeul de Artă, Centrul „Constantin Brâncuși” și cele trei secții ale Muzeului Olteniei: Casa Băniei, secția de Istorie și Arheologie și secția de Științe ale Naturii. În cadrul campaniei, Consiliul Județean Dolj asigură transportul și masa pentru toți elevii școlilor din județ.

Scopul nostru este acela de a promova valorile culturale ale județului Dolj și de a stimula interesul elevilor pentru cunoaștere și dezvoltare, de aceea ne-am propus să continuăm campania și anul viitor.”, a declarat Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here