Protestul AUR in Capitala – un fâs marca George Simion!

0
132

Circulația pe bulevardul Magheru din București a fost oprită, duminică, din cauza protestului lui George Simion, la care participă, după numărătoarea liderului AUR, 10 000 de oameni, iar după cea a Jandarmeriei, în jur de 1000. Politicianul i-a rugat pe fani să nu fie violenți și să nu facă probleme.

Liderul AUR a specificat că nu doreşte politizarea „într-un fel sau altul” a mitingului de duminică, făcând apel la participanţi să nu se lase provocaţi şi să se delimiteze atunci când există „un semn de violenţă”.

„Vor veni mulţi români din diaspora la mitingul de duminică, ce nu este al unui partid, nu este mitingul AUR. Vreau să fac un apel la toţi membrii şi simpatizanţii noştri să nu vină cu însemne de partid, să nu vină cu sigla AUR. Alături de noi vor participa şi alte şase formaţiuni politice neparlamentare, vor participa şi organizaţii neguvernamentale şi sindicate şi patronate şi membri ai unor sindicate şi patronate. Aşa că apelul meu este de a nu politiza într-un fel sau altul. Dorinţa noastră, a celor care am anunţat desfăşurarea acestui protest (…), e de a nu exista discursuri, de a nu exista încercări de a prelua aceste nemulţumiri ale străzii. E datoria noastră ca opoziţie să fim în stradă lângă români, însă nu dorim să politizăm această mişcare. (…) Apelul nostru este ca totul să se desfăşoare paşnic şi oriunde există un semn de violenţă participanţii să se delimiteze. Vom rămâne în stradă până când situaţia se va rezolva. (…) Dar, protestul ăsta nu este despre AUR, nu este despre George Simion, protestul este despre românii simpli, care nu au cum să treacă peste această iarnă”, a afirmat Simion, într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

George Simion și fosta sa colegă de partid, Diana Șoșoacă, s-au certat, din nou, în Piața Victoriei. Cei doi politicieni au vrut să fie în centrul atenției și să discute cu protestatarii, iar scandalul a pornit de la un microfon.

Când susținătorii lui Simion au ajuns în fața Guvernului, ei venind în marș de la Piața Universității, au găsit-o acolo pe Diana Șoșoacă, alături de câteva sute de fani ai acesteia. Senatoarea a încercat să își țină discursul, dar oamenii liderului AUR nu au vrut să o asculte. Politicianul i-a tăiat microfonul, iar aceasta l-a criticat aspru pe fostul coleg. Ea a specificat că orice persoană are dreptul să vină în Piața Victoriei.

„E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine! Dacă ai curaj vino aici la scena că nu ți-ai luat aprobare pe Victoriei, ți-ai luat pe Universitate!”, i-a transmis ea fostului său șef de partid.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here