PSD Harghita il ataca pe Ciolacu: Aceasta scapare nu poate fi justificata de epidemie

0
15

Proiectul de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc este neconstitutional si aceasta scapare de procedura este „extrem de grava”, nu poate fi justificata de pandemie, a declarat, miercuri, presedintele PSD Harghita, Romeo Tepes-Focsa.

„Proiectul de lege pentru Autonomia Tinutului Secuiesc, adoptat tacit in Camera Deputatilor, este total neconstitutional. A primit avize negative de la ‘Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale’ si de la ‘Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului’, de aceea consider ca cele doua comisii, prin presedintii lor, trebuiau sa urmareasca si sa amendeze public acest atentat la adresa suveranitatii statului roman. Aceasta scapare de procedura, extrem de grava, nu poate fi justificata de epidemie sau izolare. De aceea, Senatul este dator sa repare aceasta grava greseala. Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”, a precizat, intr-un comunicat de presa, Romeo Tepes-Focsa.

Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor, a dat vina pe liberali pentru adoptarea legii, intrucat ar fi venit „infectati” in Parlament.

Citeste si ...  Autonomia Tinutului Secuiesc, adoptata tacit de Camera Deputatilor.

„Desi reprezentantii PNL mimeaza acum nationalismul, chiar ei sunt vinovati pentru neintrunirea la timp a plenului care sa respinga aceasta lege. Pentru ca au venit infectati in Parlament si nu am putut tine sedinte fix in perioada in care s-a implinit termenul de adoptare tacita pentru aceasta lege”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Dar si Viorica Dancila si Eugen Teodorovici il acuza direct pe Ciolacu ca este responsabil de adoptarea legii.

„Nu exista nicio scuza pentru ce s-a intamplat la Camera Deputatilor! Depunerea acestei initiative legislative, pentru autonomia asa-zisului Tinut Secuiesc, de catre cativa parlamentari care NU ar mai trebui sa fie in Parlamentul Romaniei nici macar o singura clipa si trecerea TACITA a acesteia in Camera Deputatilor nu reprezinta altceva decat o incercare marsava din partea unora de a FURA cu buna stiinta ceea ce apartine poporului roman si din partea altora de a VINDE aceasta tara. (…) Daca isi respectau catusi de putin tara (ca de iubit nu poate fi vorba!) sau daca se gandeau sa intoarca macar putin din cat aceasta le-a tot dat, liderii politici din Camera Deputatilor (si culmea, lideri de partide politice‼️) trebuiau sa treaca aceasta initiativa legislativa prin Parlament in cel mult aceeasi perioada prin care Legea lui Dragnea cu cele 102 taxe a trecut si sa o RESPINGA‼️”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Citeste si ...  Nicolae Giugea : Initiativa ”Fara penali” a fost votata in Camera Deputatilor

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here