PUZ-ul vostru buclucas , Face valva prin oras! Mall-ul din Centrul Craiovei bate pasul pe loc .. A fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local ..

0
139

Cu doua zile inainte de sedinta de Consiliu Local din 28.05.2020, am semnalat ca se intrase in linie dreapta cu aprobarea unui (nou) PUZ, realizat in interesul si pe cheltuiala societatii Valletta Villas SRL, investitor privat ce urmareste sa infiinteze un mall intr-un imobil monument istoric si, totodata, sa construiasca mai multe blocuri cu regim de inaltime P+6E pe amplasamentul fostei uzine „7 Noiembrie”

Imi place sa cred ca asta a revigorat activitatea unora dintre consilierii locali, care au inceput sa faca opozitie.
Rezultatul a fost acela ca proiectul de HCL a fost retras de pe ordinea de zi, intr-un consens general:

Starea de fapt fiind pusa pe seama faptului ca unul dintre consilierii locali – Adriana Ungureanu – a depus un memoriu, in numele a 26 de locatari ai zonei, in care sunt mentionate incalcari ale procedurilor de consultare/informare publica si, totodata, lipsa unor documentatii specifice.
Primaria Craiova a simtit nevoia sa vina cu precizari, transmitand ca „retragerea de pe ordinea de zi s-a facut la initiativa executivului pentru a-i da posibilitatea consilierului local Adriana Ungureanu de a se lamuri cu privire la continutul documentatiei si nu ca urmare a adresei semnate de 26 de persoane”
Stimate domnule primar, consideram ca decizia retragerii de pe ordinea de zi proiectului PUZ (care pare a fi fara precedent) si, totodata, preocuparea pentru a oferi justificari (puerile) nu fac decat sa intareasca convingerea generala ca in aceasta afacere e ceva necurat! Am convingerea ca doamna consilier local cunoaste foarte bine situatia (ca doar anterior trebuia sa se fi facut dezbaterea in comisii!).
Cu ce ar mai trebui sa „se lamureasca”?! Totul este foarte clar ..
Este evident, chiar si pentru un novice, ca a amenaja un mall in mijlocul Craiovei (in imediata vecinatate a Centrului Istoric – si el monument de patrimoniu!) si blocuri cu sute de apartamente pe o strada ingusta, avand o cale de acces la fel de ingusta nu poate decat sa puna in pericol siguranta cetatenilor Craiovei, in cazul unei urgente. Cum ar putea sa intervina – in mod eficient – echipajele de pompieri si ambulanta? Sa nu mai vorbim de aglomeratia si blocajele care ar aparea in trafic (o „galerie comerciala” presupune si prezenta a numeroase vehicule de aprovizionare). …ca fata de protejarea si conservarea monumentelor istorice v-ati dovedit (in mod repetat) insensibili!
Stiu ca presiunea e mare!… si dezvoltatorul nu accepta refuz! – face deja reclama viitoarelor 230 de apartamente:

Oare din cauza asta – graba edilului Mihail Genoiu in convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului Local avand pe ordinea de zi aprobarea PUZ-ului cu pricina?
O sa spuneti ca astfel de atitudini indeparteaza „investitorii straini”. Lasa-i ca-s de-ai nostri! Tot ei au cumparat – mai pe nimic (cu o suma de trei ori mai mica fata de evaluare) – terenul apartinand TUFON SA, pe care au construit Southern Industrial Park – Zacaria. Ca si acum, toate diligentele au fost facute prin Marcel Marcea si Constantin Spak-Boldici…
Cum de gasiti doar firme dubioase si oameni suspecti de infractiuni?! A… lucrati „cu materialu’ clientului” (asa am zis si eu, dar referindu-ma la o situatie pe care ati lasat-o sa se perpetueze: puteati – si chiar aveati obligatia – sa reglementati urbanistic intregul oras, dupa o conceptie proprie, nu sa promovati interesele altora)!.
Si „investitorului” Gigioc (a carui probitate morala si financiara nu mai trebuie dovedita) i-ati dat posibilitatea sa „reconsidere urbanistic” zona b-dul Dacia – str. Cpt. N. Vulovici – str. Maresal Al. Averescu si acum are deschisa calea de a-si construi linistit o cladire de locuinte colective si spatii comerciale (S+P+6), desi amplasamentul este intesat de utilitati:

… si desi proprietarului anterior i-ati refuzat aceasta favoare:

Nu as fi intevenit daca o astfel de practica nu ar fi devenit redundanta.
Domnule Primar, intrucat va puneti semnatura pe toate documentele de urbanism, sunteti garantul legalitatii acestora. Nu cred ca semnati „ca primaru’ „, ca atunci consilierii si subaltenii dumneavoastra fie sunt rau-intentionati, fie – incompetenti.

Sursa Facebook ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here