Raluca Turcan: Angajament PNL- niciun copil nu va fi lasat in urma!

0
18

Vicepremierul Raluca Turcan a calificat drept „exemplara” implicarea, din ultimele luni, a societatii civile in sprijinirea autoritatilor statului pentru a-i ajuta in actul educational pe copiii din medii defavorizate si a transmis ca angajamentul PNL este acela ca „niciun copil nu va fi lasat in urma”.

„Impreuna cu ministrul Educatiei, Monica Anisie, am avut ocazia sa ne consultam cu o parte dintre organizatiile din societatea civila care implementeaza programe educationale pentru copiii din medii defavorizate. Am cautat, la firul ierbii, sa aflam cum putem ajuta sa crestem accesul si participarea acestor copii la o educatie de calitate. In ultimele luni, societatea civila s-a implicat exemplar in sprijinirea autoritatilor statului de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili dintre noi. Aceasta implicare a demonstrat ca statul nu a fost singur in efortul de a nu-i lasa pe acesti copii in urma”, a scris Raluca Turcan, vineri, pe Facebook.

Potrivit vicepremierului, organizatiile au prezentat programele pe care le-au implementat si au propus solutii care pot contribui la reducerea decalajului in invatare si cresterea accesului si participarii la educatie de calitate.

„Iata cateva dintre ideile si solutiile propuse:
-Elevii din zonele defavorizate au nevoie de profesori bine instruiti si motivati, de programe educationale unitare si de o abordare a problemelor la nivel de sistem;
– Educatia digitala trebuie sa acorde o atentie deosebita celor mai vulnerabili copii (copiii romi si copiii cu dizabilitati) pentru a preveni adancirea lacunelor de echitate;
– Masuri integrate care sa adreseze dimensiunea sociala, educationala si de sanatate;
– Educatia digitala trebuie sa includa echipamente, aplicatii si resurse, dar si dezvoltarea competentelor digitale;

Cu toate ca am guvernat intr-o perioada de criza si cu foarte multe presiuni, PNL a reusit sa rezolve o serie de probleme care au fost amanate de prea multe guverne.

Astfel, in ultimele luni:
– Am acordat transport GRATUIT pentru toti elevii, pe toate mijloacele de transport;
– Am alocat fonduri pentru cumpararea a 250.000 de tablete conectate la internet;
– Am alocat bani pentru programul-pilot ”Masa la Scoala”;
– Am alocat 30 de milioane de euro pentru un proiect sustinut din bani europeni prin care pot fi ajutati copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate;
– Am pus bazele Masteratului Didactic pentru a forma din aceasta toamna 400 de cadre didactice;
– Am pregatit documentatia de proiect, pentru a putea oferi in scurt timp, din bani europeni, programe de tip After-School.

Viitoarele noastre actiuni vor fi coordonate cu reprezentantii societatii civile si vom veni in intampinarea nevoilor reale ale societatii, mai ales acolo unde criza COVID a adancit anumite inechitati sociale.” a adaugat Raluca Turcan, vineri, pe Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here