Raluca Turcan : Cand vorbim despre anvergura investitiilor in infrastructura de sanatate, realizate in doar cateva luni de Guvernul PNL, Craiova este unul dintre cele mai bune exemple.

0
23

Vicepremierul Raluca Turcan a vizitat santierul drumului expres Craiova – Pitesti. Au mai participat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, presedintele PNL Dolj – Stefan Stoica, candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean Dolj, Alexandru Gidar, candidatul PNL la Primaria Craiova, deputatul Nicolae Giugea, europarlamentarul Marian Jean Marinescu si senatorul Mario Ovidiu Oprea.

„Contractul de finantare pentru Spitalul Regional de la Craiova, in valoare de 2,8 miliarde de lei, proiect blocat ani de-a randul de PSD, a fost semnat in luna aprilie de Guvernul PNL. Ne aflam in faza de lansare a licitatiei privind Studiul Tehnic si lucrurile se misca. Continuam demersurile pentru a putea demara efectiv lucrarile pentru acest obiectiv de investitii atat de asteptat de locuitorii din regiunea sud – vest.

Alte fonduri europene (11 milioane de lei), prin Programul Operational Regional, s-au alocat pentru reabilitarea Spitalului Municipal Filantropia Craiova, iar prin CNI au fost alocata suma de 3,36 milioane de lei pentru reabilitarea, consolidarea si modernizarea pavilionului administrativ al ISU Oltenia Dolj.
Investitiile in infrastructura de sanatate sunt o prioritate a Guvernului PNL.

In exercitiul financiar urmator, vom avea la dispozitie, pentru prima data, un Program Operational de Sanatate cu o alocare de peste 4,5 miliarde de euro pentru, care va putea finanta:
• investitii pentru construirea spitalelor regionale si infrastructura noua;
• centre regionale de screening;
• unitati sanitare cu activitati medicale de tip ambulatoriu;
• cabinete ale medicilor de familie;
• centre in care se furnizeaza servicii de asistenta medicala scolara, inclusiv servicii de asistenta stomatologica;
• masuri de intarire a capacitatii furnizarii serviciilor medicale si chirurgicale de tip ambulatoriu.” a declarat Raluca Turcan..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here