Raluca Turcan: Turismul este o ramura a carei redresare ne preocupa! Sunt in analiza posibilitati de sprijin ..

0
4

Vicepremierul Raluca Turcan anunta ca turismul este un domeniu a carui redresare ii preocupa pe guvernanti, fiind analizate mai multe variante de sprijin.

“Sibiul este un punct relevant pe harta turistica a Romaniei si am insistat, astfel, sa ma intalnesc, in contextul discutiilor purtate la nivel de Guvern, cu reprezentantii industriei, specialisti in domeniu din fosta Capitala Culturala Europeana.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca Sibiul si-a conturat foarte clar traseul inca de la inceputul anilor 2000, din mandatul de primar al Presedintelui Klaus Iohannis si ca pasii facuti atunci au condus la succesul de astazi al orasului.

De asemenea, este evident ca la Sibiu autoritatile au inteles (spre deosebire de decidentii guvernarii anterioare) atat ca trebuie sa lucreze impreuna (Consiliul Judetean/Primaria Municipiului Sibiu/ alte primarii), cat si ca este absolut necesar sa dezvolte cu organismele acestei industrii parteneriate corecte care pun accent pe scopul comun si nu neaparat pe sumele cu care participa fiecare la indeplinirea acestuia.

Citeste si ...  Coronavirus la DGASPC Dolj ! Persoana angajată la DGASPC, depistată cu Covid-19

Am transmis la Sibiu mesajul clar de sustinere al Guvernului Romaniei. Turismul este o ramura a carei redresare ne preocupa si cu privire la care sunt in analiza posibilitati de sprijin atat cu fonduri guvernamentale, cat si cu fonduri europene. Este limpede, insa, ca Romania trebuie sa garanteze conditii sigure atat pentru turisti, cat si pentru operatori si de aceea Executivul identifica pasi care sa garanteze relansarea economica, dar si siguranta oamenilor.

Am discutat cu presedinta Consiliului Judetea Sibiu, Daniela Cimpean, cu presedintele Asociatiei Judetene de Turism Sibiu (AJTS), Alin Chipaila si cu specialisti din domeniul organizarii de evenimente si al agentiilor de turism despre problemele cu care se confrunta in contextul COVID19.

Evident, o parte dintre subiecte sunt deja in analiza Guvernului Romaniei, iar vestile, garantat, vor fi bune la momentul in care vom finaliza schemele de sprijin. Sunt, insa, si elemente asupra carora voi propune o consultare mai larga, de ce nu, chiar la Sibiu.

Citeste si ...  Întâlnire între ministrul Adrian Oros și E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București

In conditii categorice de legalitate si siguranta vom organiza aici, in urmatorul interval, cu participarea responsabililor guvernamentali directi, inca o dezbatere care sa permita unui numar mai mare de operatori sa ne ofere puncte de vedere cu privire la masurile din domeniul turistic.”, a scris Raluca Turcan duminica, pe contul sau de Facebook.

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here