Recomandări pentru firmele cu spații închiriate în centrele comerciale.

0
2

Consiliul Concurenței a transmis un comunicat de presă în care vine cu mai multe recomandări pentru firmele care au spații comerciale închiriate în centrele comerciale.

Reacţia Consiliului Concurenţei vine în contextul în care mai multe companii au anunţat că nu îşi vor redeschide magazinele din centrele comerciale care au continuat să solicite plata integrală a chiriei pentru ultimele luni, în condiţiile în care activitatea retailerilor a fost oprită.

Autoritatea de concurenţă precizează că firmele mici care au fost afectate de criza generată de pandemia de coronavirus pot apela la un mediator, la asociaţie sau la un alt terţ pentru a le reprezenta interesele în relaţia cu proprietarii/administratorii centrelor comerciale, dar trebuie să respecte regulile de concurenţă.

„Companiile mici care au fost închise şi care au înregistrat pierderi în această perioadă pot fi reprezentate de un intermediar, astfel încât concurenţii să nu facă schimb de informaţii sensibile, cum sunt preţurile, politica comercială etc. În acelaşi timp, recomandăm firmelor să ne consulte cu privire la compatibilitatea iniţiativelor lor cu legislaţia în domeniul concurenţei”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Citeste si ...  Romania trece la STAREA DE ALERTA ! 20 de REGULI care iti vor afecta viata de zi cu zi, dupa 15 mai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here