Regal de teatru la Craiova în acest weekend

1
145
69 / 100

Hai la teatru în orașul tău! În weekendul 4-5 decembrie locuitorii Craiovei au la dispoziție trei spectacole extraordinare de teatru proiectate pe marile ecrane ale Inspire Cinema din Electroputere Parc și Mercur Center Craiova.

Pentru prima dată în Craiova, un spectacol extraordinar al Teatrului Evreiesc de Stat, o comedie adresată publicului larg, cu vârste de peste 14 ani, va fi proiectată pe ecranul cinematografului Inspire Cinema. Spectacolul o are în distribuție pe binecunoscuta actriță Maia Morgenstern, iar organizatorii se așteaptă ca piesa să fie proiectată în săli ocupate la maximă capacitate. Teatrul Evreiesc de Stat este o instituție de cultură cu o vechime de 145 de ani. Singurul ansamblu de acest gen cu existenţă neîntreruptă, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti are un profil distinct, reprezentativ atât pentru mişcarea teatrală din România, cât şi pentru peisajul contemporan al artei scenice de limbă idiş.

Spectacolul reprezintă începutul unui parteneriat de durată între Teatrul Evreiesc de Stat și Teatru la Cinema.
Copiii se vor bucura la rândul lor de două spectacole extraordinare care le sunt dedicate: musicalul „Gulliver”, marcă a Operei Comice pentru Copii, și piesa de teatru „Punguța cu doi bani”, producție a Teatrului Ion Creangă, instituție renumită pentru spectacolele de teatru pe care le oferă copiilor de peste 55 de ani.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, OCC îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare. Instituția are în palmaresul său o colecție impresionantă de premii internaționale.

Calendarul spectacolelor extraordinare din weekendul 4-5 decembrie de la Inspire Cinema din Electroputere Parc și Mercur Center Craiova este următorul:

-4 decembrie, ora 11:30 – Gulliver, Inspire Cinema din Electroputere Parc și Mercur Center Craiova
-4 decembrie, ora 19:00 – De la Caragiale la Șalom Alehem, Inspire Cinema din Electroputere Parc și Mercur Center Craiova
-5 decembrie, ora 11:30 – Punguța cu doi bani, Inspire Cinema din Mercur Center Craiova
-5 decembrie, ora 12:00 – Punguța cu doi bani, Inspire Cinema din Electroputere Parc

„Este imposibil pentru majoritatea covârșitoare a populației să ajungă în sălile de teatru ale celor mai importante instituții teatrale bucureștene, chiar și în condiții normale sau în actualele scenarii verzi. A existat întotdeauna această discrepanță între provincie și București, în ce privește accesul la un act de cultură de calitate excepțională. Faptul că oamenii din toată țara pot urmări acum proiecții ale unor producții din repertoriul unor instituții de teatru cu prestigiu internațional chiar în orașul lor, este salutar și este o premieră pentru România oferită exclusiv de Teatru la Cinema și partenerii săi din campania «Hai la teatru în orașul tău»”, afirmă Mihai Penișoară directorul general al Teatru la Cinema.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.teatrulacinema.ro sau la casele de bilete ale Inspire Cinema din Electroputere Parc și Mercur Center Craiova.
În cadrul campaniei „Hai la teatru în orașul tău!”, compania Teatru la Cinema pune la dispoziția cinematografelor piese de teatru produse de către cele mai importante instituții teatrale românești astfel încât ele să devină accesibile publicului amator de acte de cultură de calitate.
Teatru la Cinema oferă o alternativă și iubitorilor de teatru care în actualul context pandemic nu pot fi prezenți în sala de cinema sau celor care nu au un cinematograf în orașul lor.

„În ziua și la ora proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil și online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau care nu au un cinematograf în localitate. Și, de asemenea, pentru toți românii aflați în străinătate. Singura condiție pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuințe va fi existența unei conexiuni la internet”, precizează Mihai Penișoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.
Această „democratizare” a accesului la piese de teatru de calitate este posibilă deoarece toate spectacolele Teatru la Cinema sunt disponibile și online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro în ziua și la ora la care rulează pe marile ecrane, atât pentru românii aflați în țară, cât și pentru cei aflați în străinătate. Biletele pot fi achiziționate atât de pe www.teatrulacinema.ro cât și de pe www.scenatv.ro.
Totodată, înregistrările pieselor de teatru pentru copii și pentru adulți, operă, balet și filmele de pe www.scenatv.ro se pot accesa și pe bază de abonament, caz în care pot fi vizionate din confortul propriei locuințe, la orice oră și în orice zi.
Vă așteptăm la teatru! Vizionare plăcută!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here