Restricții în mai multe localități din Olt

0
112

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a hotărât, pe baza datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică, încadrarea localităţilor din judeţ în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile. Situația este următoarea:

I. Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori:

Obârşia (rata de incidenţă – 2,49/1.000 de loc.),
Făgeţelu (rata de incidenţă – 2,36/1.000 de loc.),
Caracal (rata de incidenţă – 1,65/1.000 de loc.),
Valea Mare (rata de incidenţă – 1,62/1.000 de loc.),
Grădinari (rata de incidenţă – 1,61/1.000 de loc.).
Restricțiile aplicate

Pentru aceste localităţi se aplică, începând cu data de 20.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 293/2021, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;

2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;

3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;

4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 1 și 2 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Alte restricții în alte localități
Pentru localităţile judeţului Olt:

Baldovineşti,
Băbiciu,
Voineasa,
Corabia,
Găvăneşti,
Deveselu,
Potcoava
Corabia,
Ştefan cel Mare,
Cârlogani,
Sârbii Măgura
Slătioara,
Voineasa,
Icoana,
Slatina,
Osica de Sus,
Giuvărăşti,
Balş,
Piatra Olt,
Teslui,
Drăgăneşti-Olt,
Schitu, se aplică, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 293/2021, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:
1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;

2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;

3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;

4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 1 și 2 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în judeţul Olt, la data de 26.03.2021, este de 1,60/1.000 locuitori, iar în 30 de localităţi nu a fost înregistrat, în ultimele 14 zile, nici un caz pozitiv COVID-19.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here