Reuniune în format restrâns pentru pregătirea summitului NATO : Klaus Iohannis pleacă in Olanda

0
315

Președintele Klaus Iohannis participă marți la Haga la reuniunea în format restrâns organizată de premierul Țărilor de Jos și premierul Danemarcei în pregătirea Summitului NATO.

Potrivit Administrației Prezidențiale, la reuniune vor mai participa premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei și Portugaliei, precum și secretarul general NATO. Întâlnirea are loc la invitația premierului Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, și a premierului Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen.

Reuniunea vizează coordonarea pozițiilor și a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva summitului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie.

Pe agenda discuțiilor figurează situația din Ucraina, continuarea asistenței pentru Ucraina, pregătirea deciziilor Summitului de la Madrid privind consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic al Alianței, procesul de negociere a noului Concept Strategic al NATO și perspectivele aderării la Alianță a Suediei și a Finlandei.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here