Ringo Dămureanu : Profesorii dau în aceste zile cea mai importantă lecție tuturor românilor, nu doar elevilor.

0
187

Astăzi, la Biroul Parlamentar al deputatului Ringo Dămureanu, a avut loc conferința de presă săptămânală AUR Dolj. Conferința a fost susținută de deputatul Ringo Dămureanu, coordonatorul AUR Dolj Ionel Gheorghe și Liliana Cosmina Borceanu, secretar general al organizației.

Deputatul Ringo Dămureanu a adus in discuție propunerea adoptării unei declarații privind susținerea familiei, greva profesorilor, protestele din sănătate și Pactul pentru Viitorul Educației din România.

Despre susținerea familiei Deputatul Ringo Dămureanu a declarat:
Alianța pentru Unirea Românilor a depus săptămâna trecută la Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului un proiect pentru adoptarea unei declarații cu privire la susținerea familiei naturale.
Propunerea AUR va fi dezbătută în următoarele săptămâni în cadrul comisiilor de specialitate din Camera Deputaților și Senat.
PSD și PNL trebuie să spună dacă sunt pentru familia naturală, dintre un bărbat și o femeie, sau susțin căsătoriile între persoanele de același sex!
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat, totodată, Guvernului României să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunțat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de același sex.
Solicităm celor două Camere ale Parlamentului să supună dezbaterii în cel mai scurt timp propunerile de declarație pe care le-am înaintat.

Despre greva profesorilor, deputatul Ringo Dămureanu a declarat:
Profesorii dau în aceste zile cea mai importantă lecție tuturor românilor, nu doar elevilor.
Cadrele didactice dau dovadă de demnitate în spațiul public, de coloană vertebrală, dar mai ales de unitate.
Elevilor, aceștia dau o lecție extrem de valoroasă: aceea a luptei pentru drepturi!
Îi felicităm pe profesori pentru că nu se lasă descurajați, în pofida șantajului la care sunt supuși de cei aflați la putere.
În timp ce profesorii au anunțat încă un mare miting în București, Guvernul a ales să le arunce mai degrabă în glumă memorandumul asumat de Nicu și Marcel.

Despre Pactul pentru Viitorul Educației din România deputatul Ringo Dămureanu a declarat:
Pentru a rezolva revendicările profesorilor și pentru a putea reveni elevii în bănci, AUR a propus tuturor partidelor parlamentare semnarea unui pact național cu privire la viitorul educației din România.

Prin acest pact AUR propune ca toate partidele politice parlamentare să ne asumăm să asigurăm aplicarea integrală a revendicărilor cadrelor didactice exprimate public în perioada de grevă,
să implementăm Pactul Național pentru Educație, așa cum a fost el semnat în 2008, cu prevederea acordării a 6% din PIB pentru sistemul de învățământ,
să investim în infrastructură și resursele educaționale pentru a asigura un mediu de învățare adecvat,
să oferim condiții de muncă adecvate profesorilor,
să asigurăm transparență și responsabilitate în ceea ce privește cheltuirea fondurilor publice.
Educația trebuie să devină o PRIORITATE NAȚIONALĂ.
Dacă într-adevăr educația este o prioritate națională și pentru celelalte partide, vor semna acest pact.
Deja nu mai este vorba despre partide. Nu mai este vorba despre bătălia politică. Este vorba despre responsabilitatea față de viitorul acestei țări.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here