România a dat gratis o licență pe care o cumpără înapoi acum cu un milliard de dolari.

0
435

Statul român răscumpără cu un milliard de dolari o licență de exploatare gaze naturale pe care a dat-o inițial gratis
Firma EXXON vinde către ROMGAZ, al cărui acționar majoritar este statul român, o licență de explotare a gazelor naturale din Marea Neagră. Statul român prin Romgaz va plăti peste un miliard de dolari pentru această licență.

O afacere bună, pentru că licență respectivă a fost acordată GRATIS de către statul român necunoscutei firme Sterling Resources care a vândut-o firmei EXXON pentru 39 milioane de dolari.

“Sterling a fost in centrul unui scandal major in politica Romaniei cand a primit drepturile de exploatare pentru perimetrele Pelican si Midia dupa ce Romania castigase la Haga procesul cu Ucraina privind impartirea platoului continental al Marii Negre.

Vanzarea include licentele pentru blocurile 13 Pelican, 15 Midia, 25 Luceafarul si 27 Muridava si este de asteptat sa fie finalizata spre sfarsitul trimestrului II din 2015.

Compania canadiana a intrat in Romania in 2006. In 2007, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a transformat licenta de explorare pentru perimetrele Midia si Pelican intr-un contract de concesionare. Actul ratificat in noiembrie 2008 de fostul premier Tariceanu permite practic companiei Sterling Resources sa exploateze resursele de gaz si petrol.” a scris hotnews .

Iar acum, EXXON o vinde ROMGAZULUI pentru un milliard de dolari ! Până acum nu s-a făcut nici o investiție efectivă pentru exploatare astfel încât nu se vinde decât licență că atare. O bucată de hârtie care oferă drepturi viitoare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here