România acordă un nou ajutor umanitar gratuit pentru Republica Moldova.

0
34

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, va efectua o vizită oficială la Chișinău, vineri, cu ocazia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, constând în echipamente medicale și de protecție pentru combaterea pandemiei de COVID-19, a anunțat MAE. În cadrul deplasării, demnitarul se va întâlni inclusiv cu președinta Maia Sandu.

Bogdan Aurescu, vizită oficială la Chișinău. România livrează un nou ajutor umanitar gratuit Republicii Moldova.

„Acest nou ajutor se înscrie în linia acțiunii constante a României în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 și este acordat în implementarea pachetului de sprijin din partea României, prezentat public de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020”, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit MAE, programul ministrului Bogdan Aurescu va include întrevederi cu Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, cu Aureliu Ciocoi, premier interimar și ministru al afacerilor externe și integrării europene, precum și participarea la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de România.

„Totodată, vizita reprezintă o ocazie de a reconfirma relația specială dintre cele două state, precum și de a asigura cetățenii Republicii Moldova că România rămâne un partener solid, care își menține și onorează în mod constant angajamentele asumate. Printre temele de discuții aflate pe agenda întrevederilor se numără stadiul relației bilaterale, proiectele strategice bilaterale de interconectare, precum și continuarea parcursului european al Republicii Moldova și a procesului de reforme”, a mai precizat MAE.

Pachetul de sprijin a fost prezentat de Președintele României, Klaus Iohannis, în vizita oficială pe care a efectuat-o la Chișinău în finalul anului 2020. Șeful statului a fost „primul oaspete” al Maiei Sandu după învestitura sa în funcția de președintă a Republicii Moldova.

„Doresc să subliniez în mod special că România este și va rămâne prietenul sincer și principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova. Prezența mea astăzi aici, investițiile realizate dezinteresat de România și asistența semnificativă pe care România a oferit-o în ultimul an pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 dovedesc acest lucru. Suntem alături de Președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, și suntem pregătiți să furnizăm întreaga asistență de care este nevoie pentru implementarea cu succes a programului său reformator și pentru gestionarea multiplelor crize cu care Republica Moldova se confruntă. În acest sens, îmi face plăcere să anunț un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova”, declara președintele Klaus Iohannis la acel moment.

Cu această ocazie, cei doi oficiali au adoptat și o Declarație comună, prin care România și Republica Moldova au reafirmat caracterul special al relației bilaterale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie și fundamentate pe Parteneriatul Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Sursa B1Tv

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here